LIGE NU:

Efter smitteudbrud på plejecentre og høje incidenstal: - Det ser ud til at være vendt nu

I Mariagerfjord Kommune lå incidenstallet søndag på 340,2, men nu er det faldet til 328,2. Og kommunaldirektøren glæder sig over, at antallet af nysmittede er cirka halveret siden sidste uge.

Den seneste tid har Mariagerfjord Kommune været ramt af Nordjyllands højeste incidenstal. Det viser flere af de daglige opgørelser fra Statens Serum Institut.

I sidste uge lå kommunens incidenstal på 321. Lørdag var det steget til 335,4. Søndag var tallet steget yderligere til 340,2, men mandag er det nu igen faldet - denne gang til 328,2.

Anne Velling, der er kommunaldirektør i Mariagerfjord Kommune, oplyser også, at antallet af nysmittede i kommunen også går den rigtige vej, hvilket glæder hende.

- Jeg er glad for, at det ser ud til at være vendt nu, siger hun til TV2 Nord.

- Heldigvis har vi kunnet se, at siden det var helt slemt onsdag og torsdag i sidste uge, så er antallet af nysmittede cirka halveret, siger kommunaldirektøren.

Incidenstallet dækker over antallet af smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere målt over de seneste syv dage.

ANTAL NYSMITTEDE I MARIAGERFJORD KOMMUNE DEN SENESTE UGE


Smitteudbrud under kontrol

Selvom der er en generel smitte blandt kommunens borgere, så er det særligt sidste uges smitteudbrud på to lokale plejecentre, der har trukket smittetallene ekstra op.

Men ifølge kommunaldirektøren er situationen på centrene nu under kontrol.

- Vi mangler stadig at få anden testresultater igennem, inden vi kan sige, hvordan det helt præcist ser ud, siger Anne Velling og fortsætter:

- Men vi har ikke fået nye smittede blandt beboerne henover weekenden, siger hun.

quote Heldigvis har vi kunnet se, at siden det var helt slemt onsdag og torsdag i sidste uge, så er antallet af nysmittede cirka halveret.

Anne Velling, kommunaldirektør, Mariagerfjord Kommune

Selvom det lysner for Mariagerfjord Kommune forude, så understreger kommunaldirektøren:

- Det er jo en lumsk følgesvend, vi har med at gøre, så det er ikke, fordi vi har tænkt os at begynde at slappe af. Vi vil være meget årvågne i forhold til at følge situationen, siger Anne Velling til TV2 Nord.

Smitte blandt familier og omgangskredse

Mariagerfjord Kommune har det højeste incidenstal i Nordjylland, og herefter følger Frederikshavn Kommune som nummer to.

Ifølge Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen (S), har kommunen gennem lang tid ligget på et incidenstal på 'godt over 200'.

quote Der er cirka 20 til 30 nysmittede hver dag, og det har der været i hvert fald en uges tid, og det er simpelthen for mange.

Birgit S. Hansen (S), borgmester, Frederikshavn Kommune

- Der er cirka 20 til 30 nysmittede hver dag, og det har der været i hvert fald en uges tid, og det er simpelthen for mange, siger borgmesteren til TV2 Nord.

Selvom det kan være svært for kommunerne at sige præcis hvorfor, smitten stiger under nedlukningen, så ser de i Frederikshavn Kommune i øjeblikket oftest smitten blandt borgernes familier og omgangskredse.

- Dét, vi skal snakke om på krisestabsmøde tirsdag, er, hvor vi kan informere yderligere omkring, at man kan se, at smitten er i familier og bekendtskabskredse. Og dér skal vi gå ind og lave information, så man kan være med til at undgå, at smitten bliver ved med at ligge deroppe, siger borgmester Birgit S. Hansen (S).

På landsplan indtager Mariagerfjord Kommune en 11. plads på listen over kommuner med højest incidenstal. Frederikshavn ligger nummer 29.

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

corona 1

Smitteudbrud på plejecenter i Støvring: 13 ud af 19 beboere ramt

CLF - 200121 19 Gregory fejrer ny præsident LIVE (mojr+ivha) - 20012021 Still

play Gregory fejrer ny præsident i USA med burger og brownie

Hjemmekontor på husbåd

play Hjemmekontor på husbåden: - Jeg nyder at sidde her med kaffen og udsigten om morgenen

261120 båd, fisker, brexit, skib

play Venstre kræver hjælp til nordjyske fiskere efter Brexit

Til forsiden

Til forsiden