SENESTE NYT:

Bo Zinck bekymret for Jammerbugt FCs fremtid

Mogens Jørgensen
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bo Zinck tramper rundt i sneen på Jammerbugt FCs hjemmebane i Pandrup. Banen er dækket af et tykt lag sne, som gør, at træner Bo Zinck ikke får den afskedskamp, han så gerne ville have haft for den klub, han har stået i spidsen for de sidste fire et halvt år. Jammerbugt FC skulle fredag have mødt Fremad Amager

- Heldigvis skal jeg være sammen med spillerne i aften og forhåbentlig blive fuld med dem, når vi holder afslutning. Vi har krammet og sagt farvel, men der er en 50 -100 andre mennesker, jeg gerne ville have sagt ordentlig farvel til med en afskedskamp på hjemmebane, siger en berørt Bo Zinck.

Manden bag succes

Bo Zink har om nogen været manden bag Jammerbugt FCs store succes, der toppede med oprykning til første division i maj. Derfor kom det også som et chok for spillertruppen, da de fik beskeden fra den tyske ejer Klaus Müller, om at den hidtidige assistenttræner Nabel Trabelsi bliver forfremmet til træner, og Bo Zinck får en ny rolle i Jammerbugt FC.

- Der er helt klart ting, vi ikke har været enige i, og i dag stadig ikke er enige med ejeren om. Men typisk for spillertruppen, da de de fik den uforklarlige besked, om at jeg ikke skulle fortsætte som træner, så gav de den en ekstra skalle til træningen og oksede rundt, siger Bo Zinck, mens han kikker rundt på stadion og udbryder, "det bliver s'gu underligt at komme her igen til kamp".

Den fremtidige rolle

Når talen falder på, hvad den afgående træner så skal lave i klubben, bliver samtalen lidt kryptisk. Bo Zinck trækker på smilebåndet, når han fortæller, at hans nye opgave i Jammerbugt FC har titlen "Head Of Sport".

- Jamen det er vel meningen, at jeg, i samarbejde med den tyske ejer og den nye træner, skal kikke på danske spillere, der måske kan forstærke vores hold. Men det er da klart, jeg skal frem for alt finde ud af, om jeg kan være i den nye rolle, siger han og fortsætter:

- Jeg brænder jo for at være fodboldtræner, så mon ikke, jeg er der igen på længere sigt, siger Bo Zinck.

Energisk og medlevende

Når man har oplevet Bo Zinck som den energiske og medlevende træner, der allerhelst vil være på træningsbanen med spillerne og på sidelinjen, mens han lever med i kampen med store armbevægelser, så er der ingen tvivl om, at der vil blive rift om ham som træner eller assistent. 

Andre klubber har nemlig også bemærket, hvad Bo Zinck har udrettet med en trup der passer et arbejde ved siden af fodbolden, men alligevel har overrasket og fået 15 point ind på kontoen.  Så spørgsmålet er, om Bo Zinck overhovedet når at tiltræde sit nye job i Jammerbugt FC, når han også allerede nu udtaler, han helst vil være fodboldtræner.

Der er fortsat udfordringer

Det store spørgsmål er, hvordan reaktionen ovenpå den megen uro, der har været de seneste par uger i Jammerbugt FC, med Bo Zincks fratræden som træner, manglende lønudbetaling, og rokeringer i ledelsen, hvor bestyrelsesformand Boye Lundtoft har valgt at træde tilbage, vil påvirke fremtiden i klubben. Det forlyder, at flere af spillerne i den nuværende trup også stopper. 

Bo Zinck har flere gange luftet frustrationer over, at der har været alt for mange udenlandske spillere i Jammerbugts trup, og at det har været en stor udfordring for trænerstaben.

- Jeg er spændt på, hvilken retning den nye ejer vil gå fremadrettet. Jeg vil i hvert fald forsøge at trække i den retning, jeg mener, vi skal gå i en klub som vores. Men det er ikke sikkert, jeg får lov til det, og så må jeg mærke efter, om jeg vil være med, siger Bo Zinck. 

Se hele videointerviewet med Bo Zinck:

Jammebugt FCs afgående træner Bo Zinck er spændt på, hvor klubben bevæger sig hen.