38-årig var på jagt efter sex, mener anklager: Han udnyttede Mia Skadhauge Stevns promille

Anklager Emil Stenbygaard gentog igen og igen, at Thomas Thomsen hele tiden havde til hensigt at skjule sine intentioner.

- Der er efter min mening ingen tvivl om skyldsspørgsmålet. 

Sådan lød de indledende bemærkninger fra anklager Emil Stenbygaard i hans procedure i ankesagen om drabet på Mia Skadhauge Stevn ved Vestre Landsret i Viborg. 

Ankesagen har nu kørt sin sjette retsdag. 

- Der er mange beviser, politiet er lykkes med fremskaffe, der taler imod hans forklaring, og så synes jeg, hans efterfølgende adfærd klart viser, at han er utroværdig, siger Emil Stenbygaard til TV2 Nord efter retsmødet.  

Emil Stenbygaard brugte sin sidste taletid i landsretten på at argumentere for, hvorfor han mener, den 38-årige Thomas Thomsen har dræbt, voldtaget og parteret 22-årige Mia Skadhauge Stevn tilbage i februar 2022. 

- Mit svar er klart: Thomas Thomsen parterede hende, fordi han ville skjule, at han havde slået hende ihjel. Og hun skulle slås ihjel, fordi han ville skjule, at han havde voldtaget hende, sagde anklageren i landsretten.

Anklager: Den mest bestialske partering

Thomas Thomsen blev i byretten sidste år dømt for drab, forsøg på voldtægt og usømmelig behandling af Mia Skadhauge Stevns lig. Han blev idømt forvaring. 

Emil Stenbygaard har tidligere udtalt, at de også går efter at få ham dømt for fuldbyrdet voldtægt og derudover idømt livstid. Selv nægter Thomas Thomsen sig skyldig i drab og voldtægt, men han erkender at have parteret den 22-årige Mia Skadhauge Stevn.   

- Det er den mest bestialske partering, jeg kan komme i tanke om. I flere timer har han delt liget i over 231 dele. Alt med henblik på at grave hende ned. Derudover har han opløst dele af liget. Det er med henblik på at skjule hvert et spor, sagde Emil Stenbygaard under sin procedure i retten og slog fast, at han mener, Thomas Thomsen skal dømmes for det, han er tiltalt for.

Hør anklagerens reaktion ovenpå dagens retsmøde her:

Promille på 1,78

Flere gange under ankesagen har anklager Emil Stenbygaard spurgt Thomas Thomsen og flere vidner ind til Mia Skadhauge Stevns tilstand, både før hun mødte Thomas Thomsen, og mens hun var i Thomas Thomsens bil. I dag kom det frem, hvorfor det var vigtigt for anklageren at spørge ind til hendes tilstand. 

Emil Stenbygaard fortæller, at Mia Skadhauge Stevns tilstand skal vurderes ud fra hendes promille på 1,78.

- Og når jeg har gjort så meget ud af at dokumentere hendes tilstand om natten i byen, så er det fordi det viser en pige, der er i byen for at feste, danse og for at have det sjovt - og der er bevis for, at hun ikke var i byen for at score og have et seksuelt forhold til nogle. Havde det været det, havde hun taget med nogle af de fyre hjem, hun havde mødt i byen og kysset på, sagde Emil Stenbygaard.

Ville skjule noget

Anklageren lagde også stor vægt på, at Thomas Thomsen igennem hele forløbet har prøvet at skjule sine handlinger med alt lige fra at slukke sin mobil, prøve at slukke bilens GPS til at opløse Mia Skadhauge Stevns ligdele. 

- Hans handlinger skal vurderes i det her lys: Intet skulle opdages, alt skulle skjules, sagde Emil Stenbygaard og forkastede Thomas Thomsen forklaring om, at han parterede Mia Skadhauge Stevns lig, fordi han gik i panik og var bange for at få skylden for hendes død. 

- Han har forklaret det samme mange gange, men det gør ikke hans forklaring - for mig at se - troværdig, sagde Emil Stenbygaard og forklarede, at han mener, der ikke er noget i Thomas Thomsens handlinger, der understreger, at han gik i panik.

Blandt andet har Emil Stenbygaard forklaret, hvordan Thomas Thomsen har søgt på "Youtube" om, hvordan man opløser et lig, og hvordan han har handlet slik, drikkeskyr og mad i dagene efter Mia Skadhauge Stevns forsvinden.

- Der er intet i det, der understreger, at han har handlet i panik. Han har handlet for at skjule sine gerninger, understregede Emil Stenbygaard. 

Mens anklager Emil Stenbygaard var i gang med sine bemærkninger, rynkede Thomas Thomsen flere gange på næsen, og det var tydeligt, at han også havde lyst til at ryste på hovedet. Gennem hele ankesagen har han ellers ikke vist nogen former for følelser eller mimik, men i dag under proceduren kiggede han aktivt flere gang op på henholdsvis anklageren og sin forsvarer, Mette Grith Stage. 

Politiet har i deres efterforskning ribbet alt i Thomas Thomsens tidligere hjem, hvor han tog Mia Skadhauge Stevn med til, efter de var kørt i Hammer Bakker.
Politiet har i deres efterforskning ribbet alt i Thomas Thomsens tidligere hjem, hvor han tog Mia Skadhauge Stevn med til, efter de var kørt i Hammer Bakker.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Manglende dødsårsag

Noget af det, forsvarer Mette Grith Stage mener, er det vigtigste, er den manglende dødsårsag. Men ifølge Emil Stenbygaards procedure, kan man godt dømme for drab uden en dødsårsag. Det argumenterede han for. 

- Selvom der ikke kan fastlægges en egentlig dødsårsag, er det muligt at sige noget om de skader, hun er blevet pådraget, sagde han.

Han forklarede, at det har været muligt at konstatere en blodopstemning i hjernen, og at der ikke er fundet tegn på sygdom, der kan forklare dødens indtræden.

- Det er min påstand, at Mia Skadhauge Stevn er død efter en traumatisk kvælning, og at det er tiltalte, der har dræbt hende, sagde Emil Stenbygaard. 

Anklager: Gik ikke i panik

Slutteligt påpegede Emil Stenbygaard en række ting for nævningene, som han mener, styrker hans påstand om, at Thomas Thomsen slog Mia Skadhauge Stevn ihjel for at dække over en voldtægt. 

Emil Stenbygaard fortalte, at Thomas Thomsen ikke kan forklare, hvad Mia Skadhauge Stevn var faldet i ude i Hammer Bakker, eller hvad tasken (Thomas Thomsen mener, hun er blevet kvalt i) har siddet fast i. Han har heller ikke kunnet vise, hvor uheldet er fundet sted.

- Hans efterfølgende adfærd taler med meget stor styrke for, at han har dræbt hende, forklarer Emil Stenbygaard og henviser til, at han ikke forsøgte førstehjælp eller at tilkalde hjælp - derudover at han kørte væk fra Aalborg og sygehuset på vej væk fra Hammer Bakker.

- Bagefter laver han ikke bare en omfattende partering, men også en opløsning for at skjule sine spor. Det er ikke en panisk handling. Hvis det var, fordi han gik i panik, så kunne hun jo være blevet dumpet i vandet, så behøvede han ikke gøre så store ting som at partere, siger Emil Stenbygaard og understreger sin påstand om, at Thomas Thomsen ville skjule noget.

Jagten efter sex

Thomas Thomsen har tidligere forklaret, at han tog ind til byen for at se, om der "var gang i den efter corona". Men også det forkaster anklageren. 

- Det har aldrig været Thomas Thomsens hensigt at køre Mia Skadhauge Stevn hjem, sagde han og fortsatte; 

- Det har været hans hensigt at udsætte hende for noget seksuelt.

Herefter forklarede Emil Stenbygaard om Thomas Thomsens kørsel den pågældende nat, som efter hans mening var en "jagt efter at samle den rette kvinde op, for at udsætte hende for et overgreb".

Ifølge Emil Stenbygaard havde Thomas Thomsen været omkring Jomfru Ane Gade aftenen før og oplevet stemningen der. Og at det jo ikke var derfor, han var kommet igen aftenen efter.

Emil Stenbygaard henviser også til, at Thomas Thomsen dagen før havde søgt på pornovideoer indeholdende "Teen" og "Drunk".

- Jagten var sat ind på sex, sagde anklageren og understregede, at der ikke er hold i, at han ville køre Mia Skadhauge Stevn hjem.

- Han spørger ikke på noget tidspunkt om hendes adresse. Så den venlighed er der ikke noget, der understøtter, at han har haft.

- Tiltalte har udsat hende for betydelig lemlæstelse og traumatisk kvælning, der har medført hendes død, sagde Emil Stenbygaard i landsretten.  

Ifølge anklager Emil Stenbygaard er det her i Hammer Bakker, at Thomas Thomsen skulle have voldtaget Mia Skadhauge Stevn.
Ifølge anklager Emil Stenbygaard er det her i Hammer Bakker, at Thomas Thomsen skulle have voldtaget Mia Skadhauge Stevn.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Anklager: Forklaringen er utroværdig

Og anklager Emil Stenbygaard sluttede sin procedure, hvor han startede. Med Mia Skadhauge Stevns tilstand. For Ifølge ham er der bevis for, at hun har befundet sig i en tilstand, hvor hun ikke har været i stand til at give samtykke.

- Hun blundede så tungt, at Thomas Thomsen måtte skubbe til hende i bilen for at vække hende, har han fortalt, sagde Emil Stenbygaard og fortalte om en række andre ting, der gør, at han ikke mener, Mia Skadhauge Stevn kunne give samtykke.

Det er blandt andet videoovervågningen fra Gaden, at hun ikke kunne låse sin telefon op, og at hun skrev en ulæselig besked til sin kæreste den nat. 

- Tiltaltes forklaring er utroværdig, konstrueret til lejligheden og uden hold til det øvrige bevisførelse, sagde anklageren.

Onsdag klokken 10.30 bliver skyldkendelsen læst op - herefter er det meningen, at anklager og forsvarer skal procedere om domsspørgsmålet. Torsdag er det meningen, at der falder dom i sagen - nu over to år siden, Mia Skadhauge Stevn på tragisk vis mistede livet. 


Mia-sagen

Screenshot 2024-05-29 100919

play Nu er dommen faldet: Mias drabsmand får hård straf

Screenshot 2024-05-29 100919

play Mia-sagen: Thomas Thomsen kendt skyldig i drab og voldtægtsforsøg

mand

liveblog Mia-sagen: Sådan forløb dagen i landsretten

100222 Hammer Bakker afspærret afspærret Mia Skadhauge Stevn

play 38-årig var på jagt efter sex, mener anklager: Han udnyttede Mia Skadhauge Stevns promille

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland