Seneste nyt:

Dommen over udbygningsaftaler i Aalborg falder torsdag

Byrådet i Aalborg får resultatet af den uvildige advokatundersøgelse af kommunens stærkt kritiserede udbygningsaftaler på et lukket orienteringsmøde.

Torsdag morgen samles byrådet i Aalborg i byrådssalen i Medborgerhuset. Her vil byrådsmedlemmerne få forelagt resultatet og konklusionerne oven på den uvildige advokatundersøgelse, som advokatfirmaet Horten de seneste måneder har lavet af Aalborg Kommunes brug af de såkaldte udbygningsaftaler.

Det bekræfter direktør i By- og landskabsforvaltningen Anders Fokdal. Han oplyser, at advokatfirmaet vil aflevere sin tilbagemelding på undersøgelsen på et lukket orienteringsmøde.

Det er partner Rikke Søgaard Berth fra Horten, der har stået i spidsen for undersøgelsen, som et flertal i Aalborg Kommunes By- og landskabsudvalg forlangte at få iværksat tilbage i august måned. 

Kaotisk forløb

Det skete efter et nærmest tumultarisk møde og forløb, hvor udvalgets flertal og rådmand Hans Henrik Henriksen end ikke kunne blive enige om, hvad de egentlig havde vedtaget i udvalget. 

Der måtte således et ekstraordinært møde til i udvalget, før alle – inklusiv rådmand Hans Henrik Henriksen – var enige om, at der skulle iværksættes en uvildig advokatundersøgelse.

Forud for orienteringsmødet næste torsdag står det allerede nu klart, at undersøgelsen har afdækket massiv kritik af Aalborg Kommunes brug af udbygningsaftaler. 

TV2 Nord har tidligere fremlagt nogle af de tilbagemeldinger, som advokatfirmaet har modtaget fra forskellige større og mindre aktører, der de seneste år er blevet part i udbygningsaftaler i millionklassen med Aalborg Kommune. 

Hør borgmester Thomas Kastrup-Larsen forholde sig til udbygningsaftalerne i et indslag fra november her:

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen udtaler sig nu for første gang om beskyldningerne mod Aalborg Kommunes brug af udbygningsaftaler. Andre byrådspolitikere og entreprenører kritiserer kommunen for ulovligt at tvinge bygherrer til at betale millioner af kroner til kommunale projekter.

Følte stort pres

Blandt andet DSB Ejendomme retter en hård kritik af kommunen. DSB Ejendomme har direkte følt sig presset til at indgå en udbygningsaftale på Godsbanearealet, hvor der er planer om at genåbne en å i området. 

DSB skriver direkte i sin indberetning, at man er overbevist om, at havde DSB ikke sagt ja til at indgå i million-aftalen, så ville kommunen ikke godkende lokalplanen for området.

Samme kritik er indberettet til Horten Advokater fra TN Udvikling, der er en af de helt store ejendomsudviklere på det tidligere godsbaneareal mellem Østre Allé, Dag Hammarskjølds Gade og Jyllandsgade i Aalborg. 

TN Udvikling beskriver i indberetningen til Horten-advokaterne, hvordan de følte, at de blev tvunget til at deltage i en udbygningsaftale vedrørende etablering af å-forløbet på Godsbanen. Ellers ville projektet og lokalplanen blive forsinket. Derfor påtog TN Udvikling sig udgiften på intet mindre end seks millioner kroner.

Mindre erhvervsdrivende stemmer i

TV2 Nord har også tidligere beskrevet, hvordan spillet om udbygningsaftalerne ikke blot er et spil mellem kommunen og store ejendomsudviklere og million-virksomheder. 

TV2 Nord har kendskab til, at også mindre erhvervsdrivende har indberettet skarp kritik af kommunen efter at være blevet inddraget i udbygningsaftaler, der har kostet dem millionbeløb.

Flere bygherrer i Aalborg mener, at de er blevet tvunget til at indgå såkaldte udbygningsaftaler med Aalborg Kommune. Det fremgår af indberetninger til en advokatundersøgelser.

Torsdag vil Horten-advokaterne fremlægge disse kritikpunkter sammen med de ting, som undersøgelsen i øvrigt har kastet lys over. Hvad der derefter skal ske, står hen i det uvisse. 

Det er By- og landskabsudvalget i Aalborg Kommune, der har besluttet, at undersøgelsen skal laves. Alt efter hvad konklusionerne i undersøgelsen er, vil det formentlig også være en politisk beslutning, hvad der skal ske efterfølgende, hvis der skal ske noget.


Still  Vrå biogas Still

play Hemmeligt sted: Vil opføre biogasanlæg tæt på Frederikshavn

ross

play Bombede foran bugnende pengepunge

politibil_med_udrykning_0.jpg

Masser af udrykning: Politiet rykkede ud til knivstikkeri

Psykiatrien Aalborg

play Er en halv milliard nok? - Næ, er svaret efter storstilet plan

Still  Vrå biogas Still

play Hemmeligt sted: Vil opføre biogasanlæg tæt på Frederikshavn

ross

play Bombede foran bugnende pengepunge

Retten i Hjørring

24-årig truede kvinde med kniv for halsen

070422 Retten i Hjørring eksteriør genrebillede

Sigtet nægter sig skyldig: - Jeg slår dig ihjel

180521 Danmarks ældste lyriker 1

play Danmarks ældste lyriker er død

121218 Skøjtebanen på c w obels plads åbner

Også den: Populær tradition rammes af krisen

20220814-191759-L-5315x3542ma

Vingegaards gamle hold får nordjysk sponsor

HOteller

Nordjyske hoteller vil ikke lukke ned: - Vi skal spare os ud af krisen

Retten i Hjørring

24-årig truede kvinde med kniv for halsen

180521 Danmarks ældste lyriker 1

play Danmarks ældste lyriker er død

020922 Nomineret Årets NordjydeKnut Arild Gulbrandsen

play Knut kom til Nordjylland for 38 år siden - lige siden har hans hjerte banket for sårbare nordjyder

brandAars4

gallery Slukningsarbejdet fortsætter - det brænder stadig på fjernvarmeværk

40_percent

play Ensomheden skal vandres væk i samlet flok, mener Patrick

25_seconds

play 30 dages betinget fængsel: Foretog hasarderet overhaling, der kostede 83-årig livet

img_1280.jpg

play Bestukket med designmøbler og havemaskiner for millioner: Fem er tiltalt for omfattende svindel i Forsvaret

Lone Skyum1

Crossfit-instruktør kæmper mod EU for moms på fitness og aftenskole

uheld

Trafikuheld med flere biler spærrede morgentrafik

Image1

Energikrisen giver Rie en masse at lave: Stokerfyre går som varmt brød

20220814-155649-L-5315x3543ma

Vingegaard forklarer lang pause efter Touren

Til forsiden

Til forsiden