Efter ballade om undersøgelse i Aalborg Kommune: - Et fjollet forløb, siger Venstre-medlem

Det vækker tilfredshed i Aalborg Kommunes byråd, at der nu skal igangsættes en advokatundersøgelse af kommunens udbygningsaftaler. Men forløbet får dumpekarakter.

- Det har været uskønt. 

Sådan lyder der fra Anne Honoré Østergaard (V), som har været med til at rejse kritikken af Aalborg Kommunes praksis i forbindelse med flere byggeprojekter.

Hun er tilfreds med, at der nu er enighed om at igangsætte en advokatundersøgelse, selvom forløbet får dumpekarakter.

- Det har jo ikke været værdigt at kigge på. Jeg kan slet ikke forstå, at vi har skullet alt det her igennem for at blive enige. Det troede vi allesammen, vi var for fjorten dage siden. Så det har jo været helt fjollet.

Vibeke Gamst forventer et klart svar fra advokatundersøgelsen.
Vibeke Gamst forventer et klart svar fra advokatundersøgelsen.
Foto: Robert Bedsted / TV2 Nord

Undersøgelsen skal nå til bunds

Sagen drejer sig om, hvorvidt Aalborg Kommune skal undersøges af en advokat efter påstande om, at kommunen har overtrådt planloven under byggeprojekter. I sidste uge troede medlemmer af By- og Landskabsudvalget, at man havde aftalt en advokatundersøgelse, men Socialdemokratiet fastholdt, at det havde man ikke. Derfor mødtes udvalget ekstraordinært igen onsdag morgen. Efter mødet ligger det fast, at en advokat nu skal lave en uvildig undersøgelse. 

Vibeke Gamst (K), der tidligere har forholdt sig kritisk til forvaltningens fremlæggelse af sagen, håber på et klart svar fra undersøgelsen. 

- Selvfølgelig håber vi, at der ikke viser sig noget, men vi har jo desværre også en formodning om, at der kan være noget, vi skal have rettet op på. Jeg håber, at undersøgelsen vil være klar og tydelig, siger hun og slår fast:

- Vi er alle sammen enige om, at vi vil til bunds i det her. Så det håber jeg også, at vi kommer.


Tryg ved at blive kigget efter i sømmene

Hans Henrik Henriksen (S) erkender, at forløbet har "set lidt rodet ud", men understreger, at han er helt tryg ved, at hans forvaltning nu skal kigges efter i sømmene:

- Der har jo været rejst en form for mistro til systemet, og den måde vi arbejder på. Nu får vi afdækket, om der er noget at komme efter - så kan vi forhåbentlig se fremad, slutter han.

Hans Henrik Henriksen forventer, at undersøgelsen er færdig ved udgangen af oktober. 


Seneste nyt

fra Nordjylland