1.100 deltagere: Unge FDF’ere er i finalen om Væbnermesterskab

I Kristi Himmelfartsferien dyster mere end 1.100 børn og unge FDF’ere i finalen om det såkaldte Væbnermesterskab. Konkurrencen finder sted over flere dage, og er spredt ud til i alt fem byer, heriblandt Aalborg, hvor en af patruljerne har etableret en noget anderledes lejr.

Kampgejsten er i top hos patruljen fra FDF i Kærby i Aalborg. De er en del af mere en 1.100 FDF’ere, som i Kristi Himmelfartsferien dyster i Væbnermesterskabet.

- Det går ud ud på at skrabe point sammen, på tværs af hele landet. Man skal løse nogle koder og løse nogle poster og så vinde i sidste ende, siger Jan Kjær Jørgensen fra FDF Kærby i Aalborg.

Lejrplads i midtbyen

Normalt afholdes konkurrencen i København, men på grund af coronapandemien er den i år flyttet til Aalborg og fire andre steder.
Lejren er i år også temmelig unormal.
Den er slået op i en baggråd hos Jyske Bank på Nytorv.

- Vi har ikke kunne slå pløkker i jorden, så vi har måtte binde vores telte fast til nogle paller. Jeg har sovet på en tømmerflåde på vandet og i hængekøje i en skov, men ikke i en baggård, siger Jan Kjær Jørgensen.


Den alternative lejrplacering, skaber da også visse problemer i det nordjyske regnvejr. 

- Hvis vi kigger under liggeunderlaget, så kan man se, at der er ret meget vand inde i kabinen i teltet. Så der er pænt vådt over det hele, siger Silje Dam Dalager fra FDF Kærby.

Regnen er dog ikke den eneste udfordring. Det Aalborgensiske naturliv, byder også på visse udfordringer. 

- Der er måger i byen og de larmer virkelige meget, så de holder os vågne om natten. Det er vi heller ikke vandt til. Men det går, og heldigvis var der ikke så mange i nat, siger Silje Dam Dalager.

Konkurrencen byder på spil som "Klodsmajor med lange arme", hvor deltagerne ikke må benytte deres egne hænder, men skal benytte sig af gribetænger. Deltagelsen i konkurrencen fylder en del, men det er sammenholdet, der betyder mest for deltagere som Silje Dam Dalager.

- Vi laver en masse ting i løbet af dagen, men det er hyggen ved at sidde og spise slik i teltet og spille kort, som er det bedste.

Patruljen vi fulgte ligger godt til i det samlede regnskab, og hvor de ender blandt de 166 deltagende patruljer bliver afsløret Søndag.


Seneste nyt

fra Nordjylland