KOMMUNIKATIONS-PRAKTIKANT PÅ TV2 NORD

På TV2 Nord er der mulighed for at komme i praktik, hvis du er i gang med en kommunikationsudddannelse. Vi tager som udgangspunkt to kommunikationsstuderende ind i længerevarende praktikforløb hvert år – en i forårssemestret og en i efterårssemestret.

Derudover arbejder vi gerne sammen med kommunikationsstuderende om projektforløb af kortere varighed m.m., så spørg endelig, hvis du tænker på TV2 Nord som en mulig projekt-partner.

Som kommunikationsstuderende i et længerevarende forløb hos os kan du prøve kræfter med artikler på tv2nord.dk, ligesom du får mulighed for at bearbejde indhold til nogle af TV2 Nords andre platforme; herunder Facebook og Instagram.

Josephine Jokumsen

Kommunikation og digitale medier, AAU
tidligere kommunikationspraktikant på TV2 Nord

Hvordan har det været at være i kommunikationspraktik på TV2 Nord?

Det har været så spændende og berigende. Jeg har fået mulighed for at udvikle mig inden for noget, som jeg finder spændende. Der har ikke været langt fra tanke til handling, og jeg har fået mulighed for at tage ansvar, hvilket virkelig har været fedt. Desuden har jeg dannet gode relationer til mine kollegaer - og på alle måder følt mig som en del af holdet. Dette kommer jeg især til at savne.

Hvad har du fået lov til at lave?

Jeg har fået lov til at producere indhold til TikTok - både selvstændigt, men også i samarbejde med kollegaer. Det har været en fed kreativ legeplads med en masse god sparring fra alle på redaktionen.

 

Kan du noget nu, som du ikke kunne, før du kom her?

Jeg har lært at producere og redigere videoer. Før jeg begyndte, havde jeg absolut ingen kompetencer indenfor videoredigering, og nu kan jeg faktisk producere noget, som ser ret fedt ud – hvis jeg selv skal sige det 😉

 

Hvad er det sjoveste, du har oplevet i praktikken?

Jeg har virkelig haft mange sjove oplevelser både i den almindelige hverdag, men også til arrangementer og events. Især Stine Rex’s verdensrekord rundt om søen i Aabybro samt den store årlige event-produktion ”Årets Nordjyde” har været særligt sjove, for der fik jeg lov til at afprøve alle mulige forskellige ting i forhold til TikTok og Instagram, og så er det også bare en stor oplevelse at være med til sådan nogle produktioner.

 

Hvad har den største udfordring været for dig?

Det har helt klart været at skulle rykke mine egne grænser i forhold til at være foran kameraet. Men jeg har virkelig følt mig i trygge hænder, som har gjort, at det har været en god oplevelse hver gang.

Vores kommunikationsstuderende kommer med på nogle af de store events, vi dækker, eksempelvis Aalborg Karneval, Tall Ships Race, Royal Run og Nibe Festival.

Vi skaber også selv events som Årets Nordjyde, der er TV2 Nords årlige awardshow, hvor vi udvælger og hylder nordjyder, der gør en forskel for andre i de daglige. Her bliver du en del af teamet bag en show- og tv-produktion, der er i absolut topklasse – ikke bare i Nordjylland, men i Danmark.

Dine opgaver vil være at optimere kommunikationen omkring disse store begivenheder, ligesom du under afviklingen kan lave SoMe-indhold. Det kan være alt fra det fængende Facebook-opslag til den inddragende Insta-story.

TV2 Nord står generelt over for en opprioritering af den interne og eksterne kommunikation, og der vil du også kunne få opgaver og muligheder for at sætte dit præg på tingene og hjælpe os med at udvikle nyt.

Jeppe Kjær Nielsen

Dansk og mediefag, AAU
tidligere kommunikationspraktikant på TV2 Nord

Hvordan har det været at være i kommunikationspraktik på TV2 Nord?

Det har været en super god oplevelse. Folk er virkelig rare og imødekommende, og jeg har aldrig været bange for at komme med inputs til både nyhedshistorier eller videoredigering.

 

Hvad har du fået lov til at lave?

Jeg har lavet lidt af hvert som kommunikationspraktikant. Jeg holder styr på vores Facebook- og Instagram-indbakke og giver tips videre, hvis noget relevant opstår. Derudover overvåger og modererer jeg Facebook-, Instagram- og TikTok kommentarer, for at have den bedst mulige tone i kommentarsporet.

Dertil har jeg lavet artikler, hvor jeg har ringet ud til folk og interviewet dem. Jeg har lavet utallige Facebook- og Instagramvideoer af indslag sendt i fjernsynet. Jeg har lavet trailere til store begivenheder som ”Årets Nordjyde” og Stine Rex’ verdensrekord rundt om søen i Aabybro, hvor jeg virkelig fik lov til at være kreativ.

Jeg har desuden også været med i nogle TikTok-videoer - en af videoerne har over en halv million visninger 😃 Jeg har en enkelt gang været med ude at lave indslag til TV, hvilket også var helt vildt sjovt.

 

Kan du noget nu, som du ikke kunne, før du kom her?

Videoredigering og interview var begge kompetencer, jeg allerede havde, men at bruge det på denne måde i et nyhedsregi er noget, jeg har lært. Man skal finde detaljen, der gør videoen eller artiklen relevant og spændende for nordjyderne. Og at skrive artikler var ikke noget, jeg sådan rigtig havde prøvet før, så det har også været rart at få indblik i det.

 

Hvad er det sjoveste, du har oplevet i praktikken?

Det er svært at udpege én ting, der har været det sjoveste, fordi hverdagen er ret sjov på TV2 Nord. Det er generelt ret sjovt at være en del af en nyhedsstation og se, hvordan tandhjulene kører rundt her.

 

Hvad har den største udfordring været for dig?

Min største udfordring, som jeg ikke selv synes er særlig stor, har været at holde tungen lige i munden de dage, hvor der har været meget at se til. Hvis der har været sygdom, har jeg stået med mange opgaver, men i sidste ende har det også været sjovt at have det ansvar. Hvis du selv er klar på at tage en masse ansvar og lave en helt masse sjovt, så er kommunikationspraktikken helt perfekt!

For mig har det ikke været svært at få et socialt netværk. Naturligvis skal man give lidt af sig selv, og det har jeg gjort - og fået så meget igen. Jeg vil sågar sige, at jeg har fået en masse gode venner, selvom jeg ikke har været her så længe.

Endelig er det vigtigt at slå fast, at vi desværre ikke har mulighed for at tilbyde kommunikationsstuderende tv-praktik. Årsagen er blandt andet, at sådan et forløb kræver længere tid end de tre til seks måneder, kommunikationsstuderende typisk er hos os. Til sammenligning er vores journaliststuderende typisk hos os i 18 måneder, fordi det kræver tid at blive tid at blive god til at lave tv.

Til gengæld er der rigtig mange andre ting, vi kan tilbyde dig – og bare rolig: Du skal også nok komme med ud i marken og opleve tv-optagelser og live-tv på nærmeste hold.

GENERELT OM PRAKTIK PÅ TV2 NORD

Introduktion til praktikken på TV2 Nord

Vi vil fortælle de bedste nordjyske historier til alle TV2 Nords platforme. På TV2 Nord laver vi historier med levende billeder, og den gode historie er altafgørende. Vi stiller høje krav til kvaliteten af de historier, vi vælger at fortælle, hvad end det er til vores hjemmeside, til Facebook eller Instagram eller til vores nyhedsudsendelser på tv.

FASTE ELEMENTER I DIT PRAKTIKFORLØB:

Introduktion

Du får en grundig introduktion til vores arbejdsplads og dine kolleger. Derudover vil vores praktikantvejleder følge dig i hele praktikperioden, så vi sikrer, at du får det bedst mulige udbytte.

I starten af din praktik vil du komme på relevante kurser, så du bliver i stand til betjene vores systemer. Vi bruger Adobe Premiere Pro til redigering, mens vores publiceringssystem hedder Nxt. Bare rolig: Vi skal nok lære dig at finde vej i vores teknik og systemer.

Praktikantdage

Praktikantdage er en fast del af praktik hos os. Nogle gange står dagen på feedback på ting, du har lavet. Andre gange bærer dagene præg af undervisning, hvor vi vælger nogle temaer ud, som vi gerne vil vide mere om. Praktikantdage kan også foregå som en tur ud af huset.

Studietur

Er du heldig at være her, når vores praktikanter skal på studietur, så kommer du naturligvis også med. Vi besøger Christiansborg om formiddagen, hvor vi møder TV2-regionernes redaktion på Borgen og snakker med nordjyske folketingsmedlemmer. Efter frokost i Snapstinget besøger vi for eksempel en af pressetjenesterne på Christiansborg. Dagen efter besøger vi TV2 på Teglholmen eller DR Byen, inden vi rejser tilbage til Aalborg.

Sociale arrangementer

Praktikanter på TV2 Nord plejer at være meget sociale mennesker, og de ses tit udenfor arbejdstid. Praktikantdage ender da også ofte med en øl i byen, når arbejdet er overstået, ligesom vi flere gange i løbet af praktiktiden laver mad sammen bare for hyggens skyld.

Derudover er der mange sociale arrangementer via vores medarbejderforening DTK, ligesom vi som arbejdsplads naturligvis også byder på sociale arrangementer og hygge i årets løb.

Løn

Vi tilbyder vores kommunikationsstuderende et fast, mindre månedligt beløb i praktikperioden.

Er du interesseret i kommunikationspraktik på TV2 Nord, eller vil du blot vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Chefredaktør, HR & Strategi, Tino Pedersen: tipe@tv2nord.dk / +4530783051

Praktikantvejleder Katja Schlaikier: kasc@tv2nord.dk / +4522287787