KOMMUNIKATIONS-PRAKTIKANT PÅ TV2 NORD

På TV2 Nord er der mulighed for at komme i praktik, hvis du er i gang med en kommunikationsudddannelse. Vi tager som udgangspunkt to kommunikationsstuderende ind i længerevarende praktikforløb hvert år – en i forårssemestret og en i efterårssemestret.

Derudover arbejder vi gerne sammen med kommunikationsstuderende om projektforløb af kortere varighed m.m., så spørg endelig, hvis du tænker på TV2 Nord som en mulig projekt-partner.

Som kommunikationsstuderende i et længerevarende forløb hos os kan du prøve kræfter med artikler på tv2nord.dk, ligesom du får mulighed for at bearbejde indhold til nogle af TV2 Nords andre platforme; herunder Facebook og Instagram.

Vores kommunikationsstuderende kommer med på nogle af de store events, vi dækker, eksempelvis Aalborg Karneval, Tall Ships Race, Royal Run og Nibe Festival.

Vi skaber også selv events som Årets Nordjyde, der er TV2 Nords årlige awardshow, hvor vi udvælger og hylder nordjyder, der gør en forskel for andre i de daglige. Her bliver du en del af teamet bag en show- og tv-produktion, der er i absolut topklasse – ikke bare i Nordjylland, men i Danmark.

Dine opgaver vil være at optimere kommunikationen omkring disse store begivenheder, ligesom du under afviklingen kan lave SoMe-indhold. Det kan være alt fra det fængende Facebook-opslag til den inddragende Insta-story.

TV2 Nord står generelt over for en opprioritering af den interne og eksterne kommunikation, og der vil du også kunne få opgaver og muligheder for at sætte dit præg på tingene og hjælpe os med at udvikle nyt.

Endelig er det vigtigt at slå fast, at vi desværre ikke har mulighed for at tilbyde kommunikationsstuderende tv-praktik. Årsagen er blandt andet, at sådan et forløb kræver længere tid end de tre til seks måneder, kommunikationsstuderende typisk er hos os. Til sammenligning er vores journaliststuderende typisk hos os i 18 måneder, fordi det kræver tid at blive tid at blive god til at lave tv.

Til gengæld er der rigtig mange andre ting, vi kan tilbyde dig – og bare rolig: Du skal også nok komme med ud i marken og opleve tv-optagelser og live-tv på nærmeste hold.

GENERELT OM PRAKTIK PÅ TV2 NORD

Introduktion til praktikken på TV2 Nord

Vi vil fortælle de bedste nordjyske historier til alle TV2 Nords platforme. På TV2 Nord laver vi historier med levende billeder, og den gode historie er altafgørende. Vi stiller høje krav til kvaliteten af de historier, vi vælger at fortælle, hvad end det er til vores hjemmeside, til Facebook eller Instagram eller til vores nyhedsudsendelser på tv.

FASTE ELEMENTER I DIT PRAKTIKFORLØB:

Introduktion

Du får en grundig introduktion til vores arbejdsplads og dine kolleger. Derudover vil vores praktikantvejleder følge dig i hele praktikperioden, så vi sikrer, at du får det bedst mulige udbytte.

I starten af din praktik vil du komme på relevante kurser, så du bliver i stand til betjene vores systemer. Vi bruger Adobe Premiere Pro til redigering, mens vores publiceringssystem hedder Nxt. Bare rolig: Vi skal nok lære dig at finde vej i vores teknik og systemer.

Praktikantdage

Praktikantdage er en fast del af praktik hos os. Nogle gange står dagen på feedback på ting, du har lavet. Andre gange bærer dagene præg af undervisning, hvor vi vælger nogle temaer ud, som vi gerne vil vide mere om. Praktikantdage kan også foregå som en tur ud af huset.

Studietur

Er du heldig at være her, når vores praktikanter skal på studietur, så kommer du naturligvis også med. Vi besøger Christiansborg om formiddagen, hvor vi møder TV2-regionernes redaktion på Borgen og snakker med nordjyske folketingsmedlemmer. Efter frokost i Snapstinget besøger vi for eksempel en af pressetjenesterne på Christiansborg. Dagen efter besøger vi TV2 på Teglholmen eller DR Byen, inden vi rejser tilbage til Aalborg.

Sociale arrangementer

Praktikanter på TV2 Nord plejer at være meget sociale mennesker, og de ses tit udenfor arbejdstid. Praktikantdage ender da også ofte med en øl i byen, når arbejdet er overstået, ligesom vi flere gange i løbet af praktiktiden laver mad sammen bare for hyggens skyld.

Derudover er der mange sociale arrangementer via vores medarbejderforening DTK, ligesom vi som arbejdsplads naturligvis også byder på sociale arrangementer og hygge i årets løb.

Løn

Vi tilbyder vores kommunikationsstuderende et fast, mindre månedligt beløb i praktikperioden.

Er du interesseret i kommunikationspraktik på TV2 Nord, eller vil du blot vide mere, er du velkommen til at kontakte:

Chefredaktør, HR & Strategi, Tino Pedersen: tipe@tv2nord.dk / +4530783051

Praktikantvejleder Morten Pedholt: mope@tv2nord.dk / +4524209060