Aalborg Håndbold skuffer i finalen: Taber stort til GOG

Det blev ikke til den finale, som Aalborg Håndbold havde håbet på.

Der var store forventninger til finalen i Final4 Santander Cup for Aalborg Håndbold med et hold, der på papiret er det bedste i Danmark.

Denne søndag var det dog bare ikke tilfældet, hvor GOG igen viste sig at være Aalborgs onde ånd.

Fynboerne endte nemlig med en sejr på 32-25.

Dermed kunne Aalborg ikke tilføje til de to pokaltitler, som holdet vandt i 2019 og 2022.

Kampen begyndte ikke videre prangende for Aalborg Håndbold, som hurtigt kom bagefter med et par mål og fik en udvisning til Mads Hoxer. Derned var Aalborg hurtigt bagud 4-1

Den korte blødning blev dog relativt hurtigt lappet, og Aalborg begyndte at spille i samme tempo som GOG.

Hør Stefan Madsens reaktion på kampen:

Aalborg fik både udlignet til både 7-7 og 10-10, men formåede på intet tidspunkt at komme foran.

Til sidst i første halvleg trak GOG igen fra og kunne gå til pause foran 13-10 – specielt på grund af en storspillende målmand i form af Tobias Thulin. Han endte med hele ni redninger i første halvleg.

Se Mads Hoxers reaktion herunder:

Blev ikke bedre

Anden halvleg så ikke ud til at blive meget bedre i begyndelsen, hvor Aalborg igen kom langsomt ud af starthullerne. Mads Hoxer fik godt nok scoret det første mål, men derefter stod Thulin igen godt og fik lukket af for Hansen og kompagni.

GOG bragte sig nemlig foran med seks mål, og det reagerede aalborgensernes træner prompte på, da han tog en timeout for at bringe holdet tilbage på rette spor.

Den korte pause så dog ikke ud til at hjælpe alt for meget. GOG fortsatte nemlig det høje tempo og så ud til at score efter behag. 20-12 blev stillingen efter 44 minutter, inden Aalborg svarede igen med tre mål i streg.

TV2 Nords udsendte i Herning, Mogens Jørgensen, fangede også forsvarsgeneralen Henrik Møllgaard til et interview:

Det var specielt de to landsholdsspillere fra GOG, Emil Madsen og Aaron Mensing, som Aalborg Håndbolds defensiv havde svært ved at håndtere. For Aalborg Håndbold var Mads Hoxer den eneste, som GOG for alvor havde svært ved at håndtere over flere omgange.

Selvom Aalborg Håndbold kom lidt tættere på, så trak GOG igen fra. Fynboerne opretholdt et forspring på syv-otte mål.

Forspringet var blevet for stort til GOG, og Aalborg Håndbold kom aldrig tættere på end seks mål igen.

Dermed kunne GOG lade sig hylde som pokalvindere, ligesom de gjorde sidste år, med en sejr på 32-25.