Foto: Christell Maria Iversen

Aalborgenserne gav 25.000 kroner til jordskælvsofre

Aalborgs fem italienske restauranter havde held til at samle mere end 25.000 kroner ind ved at sælge pasta lørdag på Nytorv i Aalborg

25.745 kroner. Så meget lykkedes det restauranterne San Giovanni,  Fellini, Azzura, Sticchis og La Locanda at samle ind, da de i lørdags gik sammen om at lave pasta til ikke mindre end 600 mennesker som en hjælpende hånd til ofrene for sidste uges jordskælv i Italien.

Det fortæller San Giovannis indehaver, Mikele Volpi, som selv var med på Nytorv i Aalborg lørdag formiddag og oplevede den positive stemning og de mange begejstrede tilkendegivelser fra de fremmødte.

Indsamlingen foregik i samarbejde med Club Italia Aalborg og vil nu fortsætte frem til den 14. september. Håbet er, at beløbet vil snige sig op over de 30.000 kroner i alt, som så vil blive sendt ubeskåret til Umbrien, den region i Italien, der blev hårdest ramt ved jordskælvet. Donationer kan sendes med MobilePay til 22833566, modtagernavn Hanne Hørsholm.

Pastaretterne, der blev solgt i lørdags, var restauranternes versioner af  Amatriciana, som stammer fra netop Umbrien. De gik til en kuverpris på bare 20 kroner, og derudover har aalborgenserne doneret gavmildt ved lørdagens indsamling.