LIGE NU:

Biodiversitet: Naturen vokser vildt i Gug Alper

Naturen har fået mere plads på store fællesarealer ved byggeprojekt.

Lidt syd for Aalborg med udsigt til det nye supersygehus til den ene side og Visse til den anden har den nordjyske forretningsmand Mads Peter Veiby sat gang i et byggeprojekt med flere nye villaer. Men det er hverken de nye villaer eller udsigten, der begejstrer mest. På bakken, der står i midten af villaerne, vokser grønt nemlig vildt uden at blive rørt.

I 2018 startede Mads Peter Veiby og entreprenørvirksomheden Arkil et byggeprojekt i Gug Alper, hvor der gives plads til mere rig natur på de store fællesarealer.

Kommunen vejleder private

På arealerne er der sået frø fra Aalborg Blandingen, som består af vilde danske urter, der er gode for biodiversiteten. Frøblandingen er særligt sammensat af Aalborg Kommune, som en del af arbejdet for en rigere natur.

quote Hvis vi kan hjælpe flere til at gøre det lettere at passe på vores unikke danske natur, så har vi løst en vigtig opgave.

Camilla Dahlgaard Astrup, biodiversitetskoordinator, Aalborg Kommune

Aalborg Kommune har et stort fokus på biodiversiteten og arbejder målrettet med hele tiden at give naturen mere plads. Det gælder også på private arealer, hvor kommunes nyligt ansatte biodiversitetskoordinator gerne vejleder ved større private projekter.

- Uanset om det er i de store naturområder, på mindre kommunale arealer eller om det er på private arealer, så vil vi gerne hjælpe med at understøtte en rigere natur. Hvis vi kan hjælpe flere til at gøre det lettere at passe på vores unikke danske natur, så har vi løst en vigtig opgave, siger biodiversitetskoordinator i Aalborg Kommune, Camilla Dahlgaard Astrup.