LIGE NU:

Coronakrise: Aalborg Lufthavn forventer passagernedgang på 70 procent i marts

Selvom alle passagerer, der ankommer til Aalborg Lufthavn fra udlandet skal kontrolleres - og måske afvises indrejse til Danmark - er det ikke sikkert, der bliver voldsomme køer og lang ventetid.

Aalborg Lufthavn forventer nemlig, samlet set, en trafiknedgang i marts måned på massive 70 procent som følge af coronavirus-pandemien og alle de foranstaltninger, der er blevet taget for at mindske smitten.

 
 
Foto: Robert Bedsted

Der er altså tale om et uvejr, der for alvor giver turbulens i luften, men Aalborg Lufthavn forventer som virksomhed at komme ud med skindet på næsen.

- Aalborg Lufthavn er godt polstret til det og vi har gjort lidt ekstra for at polstre, forklarer lufthavnsdirektør Søren Svendsen og fortsætter:

- Vi har et par store investeringer som vi udskyder et års tid. Vi er godt polstrede. Det der er vores bekymring er luftfartselskaberne og vi plejer at sige, at hvis luftfartselskaberne har det godt, har Aalborg Lufthavn det godt, siger Søren Svendsen.

Og det er ikke sikkert, luftfartselskaberne kan komme ligeså godt gennem coronakrisen. Selskabet KLM har allerede varslet fyringer, Norwegian har henvendt sig til den norske regering i håb om at få tilført likviditet og så er der helt generelt aflyst fly fra en side af.

 
 
Foto: Robert Bedsted

Passagerer skal tjekkes

Trafikmængden bliver altså reduceret gevaldigt og den udenrigstrafik, der er tilbage skal fremover tjekkes for, om passagererne faktisk må komme ind i landet.

De passagerer, der var blandt de første til at blive kontrolleret af politiet, ankom til Aalborg med Great Dane Airlines' fly fra Salzburg. Ombord var blandt mange andre Andreas Berre Eriksen fra Aalborg, der kom hjem fra skiferie i Østrig i dag. For ham var det helt fint at blive set i kortene, da han kom tilbage til Danmark.

- Det har ikke rørt mig overhovedet. Man viser alligevel passet så tit at man ikke lægger mærke til det, fortæller han. Han har dog i den grad oplevet at coronavirus har fået fat i Europa - og specielt Østrig, der har rigtig mange smittede.

- Det er ret vildt. Jeg tog en hel dag væk fra ski for at få en opfølgning på, hvad der skete derhjemme, forklarer Andreas Berre Eriksen videre. Han vil nu placere sig selv i 14 dages hjemmekarantæne og tage en del af de møder, han havde i kalenderen, som videomøder.

Andreas Berre Eriksen placerer sig selv i 14 dages hjemmekarantæne efter en skiferie i Østrig.
Andreas Berre Eriksen placerer sig selv i 14 dages hjemmekarantæne efter en skiferie i Østrig.
Foto: Thomas Gaardsmand