02:58

Digital platform knytter mennesker sammen

En ny borger-platform med navnet Boblberg.dk hjælper borgere i Aalborg Kommune med at finde fællesskaber og sociale relationer.

Aalborg Kommune har i mange år haft udfordringer med at nå ud til borgere, som ikke deltager i almindeligt foreningsliv og derfor går glip af vigtige sociale relationer i hverdagen. Det skal en borger-platform med navnet Boblberg.dk gøre noget ved.

- Jeg har fået livsglæden tilbage, siger Jane Kristensen, der bruger platformen.

Boblberg.dk er en fortrolig digital platform, hvor borgere i Aalborg Kommune kan efterspørge makkere til at dele alt mellem og jord.

En af dem, der har oplevet, at få et fællesskab er 22-årige Jane Kristensen fra Aalborg.

- Jeg er ikke med i en forening, men vil gerne dele min interesse for håndarbejde, siger hun.

Det har jeg fundet på plejehjemmet Birkebo. Her kommer jeg som frivillig og nyder at være sammen med beboerne i aktivitetsrummet, fortæller hun.

Jane Kristensen måtte opgive at studere, da hun fik en hjerneblødning som 20-årig på grund af bivirkninger fra p-piller.

- Nu har jeg noget, at stå op til, og jeg tror, at samværet med de ældre beboere på plejehjemmet, hvor jeg kan se, at jeg gør en forskel, har forebygget, at jeg har fået en depression, fortæller hun.

Det er Center For Mental Sundhed i Aalborg Kommunes Sundheds- og Kulturforvaltning, der for et halvt år siden købte sig ind på en borger-til-borger-platformen. 

02:45 Luk video