DR udvider i Aarhus og Aalborg - medarbejdere tvinges til at flytte
Danmarks Radio udflytter arbejdspladser fra København til Aarhus og Aalborg.
Danmarks Radio følger efter regeringen og flytter arbejdspladser til provinsen. - Man kaster medarbejderne ud i personlig krise, siger DR-tillidsmand.
Udflytningen af offentlige arbejdspladser i det offentlige fortsætter. Nu er det Danmarks Radio, der flytter stillinger til provinsen.
Det skriver Danmars Radio i en pressemeddelelse.
- DR er til for hele befolkningen, og vi har i de seneste år styrket DRs tilstedeværelse uden for hovedstaden. Det har været en succes, og vi tror på, at vi kan gøre endnu mere. Jeg er glad for, at vi nu kan tage endnu et markant skridt for at sikre, at DR også i fremtiden er relevant for alle i Danmark, siger Michael Christiansen, bestyrelsesformand i DR.
Beslutningen betyder, at DRs aktiviteter i Aalborg bliver udvidet med et nyt center for innovativ formidling af videnskab og undervisning. Centeret vil samle en række af DRs eksisterende aktiviteter inden for videnskab og undervisning og skal desuden stå for et nyt projekt for digital læring og vidensformidling på nettet.
Med det nye center vil DR skabe et nytænkende og kreativt miljø, som skal drive udviklingen af nye former for digital formidling.
Også DR i Aarhus bliver udbygget markant med en række redaktioner, der hidtil har haft base i DR Byen. Det sker ved at lade redaktionerne i DR Sporten og DR Vejret flytte ind og samle magasinerne ’Kontant’ og ’Madmagasinet’ med redaktionerne for fakta og kritisk journalistik i DR Aarhus.
Størstedelen af de nye aktiviteter i Aalborg og Aarhus vil være opgaver, der i dag ligger i DR Byen i København. Derfor vil en række medarbejdere skulle flytte med deres opgaver fra DR Byen til Aarhus eller Aalborg. De fleste redaktioner flytter pr. 1. januar 2017, mens DR Sporten og DR Vejret først får base i Aarhus fra 1. februar 2018.
DR planlægger at styrke indsatsen i Aarhus og Aalborg med 165 årsværk. Heraf forventes cirka 145 at være udflyttede medarbejdere, fortæller tillidsmand Henrik Friis Vilmar.
Personlig krise
Ledelsen har meldt ud, at medarbejdere, som ikke tager imod en udflytning, kan betragte sig selv som opsagt, skriver Journalisten.dk. Medarbejderne vil derfor blive varslet med samme tidsfrist som et opsigelsesvarsel.
- Det giver en række problemer for nogle af de berørte medarbejdere. Det kan godt være, man har lyst til at flytte til Aarhus eller Aalborg, men kan familien flytte med? Kan din ægtefælle få job, og hvad med børnene? Man kaster de berørte medarbejdere ud i en personlig krise, siger han.
Tillidsfolkene indleder nu forhandlinger med ledelsen, og tillidsmand Henrik Friis Vilmar håber helt at undgå fyringer.
- Vi håber, at ingen mister deres arbejde på grund af det her. Det er vores udgangspunkt. Vi vil bl.a. forsøge at løse det med omrokeringer. Men det er klart, at hvis alle siger nej til at flytte med, så kan det godt blive vanskeligt.
Henrik Friis Vilmar understreger, at han ikke har en afklaret holdning til selve planen, men er modstander af fyringerne.
- Nogle dele af planen virker rigtige, og nogle dele virker underlige, siger han til journalisten.dk
Han peger blandt andet på, at DR vil oprette 20 nye stillinger i Aalborg.
FAKTA
- DR har adresser 10 steder i Danmark
- Det er planen, at DR i Aarhus og Aalborg styrkes med omkring 165 årsværk
- DR har i dag cirka 500 medarbejdere uden for hovedstaden
- Aalborg: Nyt center på for innovativ formidling af videnskab og undervisning
- En række redaktioner flytter til DR Aarhus:
- DR Sporten
- DR Vejret
- ’Madmagasinet’ på DR1
- ’Kontant’ på DR1
- Derudover får Aarhus en udvidet kulturredaktion
- DR Fiktion bliver samlet i DR Byen