Mammutten genopstår i Aalborg Zoo
Foto: Pressefoto- Aalborg Zoo
I sit værksted i Göteborg genskaber kunsthåndværker Emilio Sheikhan de vældige fortidsdyr.
Istiden kommer til Aalborg Zoo. Det betyder, at du inden længe kan se fortidens skabninger ved siden af de dyr, vi kender i dag.
Gigantiske mammutter, kæmpe hjorte og sabelkatte. Disse uddøde skabninger og mange andre kan du opleve, når Aalborg Zoo tager tilbage til istiden.
'Tilbage til istiden', som udstillingen hedder, er et samarbejde mellem Aalborg Zoo og Naturhistorisk Museum i Århus. De bringer med støtte fra Nordea-Fonden for længst uddøde dyr til live igen. Dyrene bliver genskabt i naturlig størrelse og vil få selskab af en lille gruppe istidsmenesker.
- Vi har store forventninger til denne unikke udstilling. Vi bringer fortidens og nutidens dyr sammen og giver publikum mulighed for at stå ansigt til ansigt med vores forfædre. På den måde gør vi en fjern tid levende og tilgængelig, så vi kan fortælle om dens betydning for den natur vi har nu, siger direktør i Aalborg Zoo Henrik Johansen.
Det er kunsthåndværkeren Emilio Sheikan, der i sit værksted i Göteborg, har skruet tiden tilbage. Han genskaber alle de uddøde dyrearter i naturlig størrelse. Plænen i Aalborg Zoo bliver indtaget af istiden i begyndelsen af april. Fra den 22. april 2016 står istidsdyr og menneske klar til at møde publikum. De besøgende får chancen for at stå midt i en for længst forsvundet tid.
På Naturhistorisk Museum i Århus kan man komme tilbage til istiden, og se hvordan isen æltede og formede jorden, til det landskab vi kender i dag. Denne del af udstillingen åbner den 14 maj.
Fakta om istiden:
- Istiden strækker sig over en periode på 100.000 år med skiftende temperaturforhold. Den sidste istid sluttede for 15-20.000 år siden.
- Nulevende dyr som isbjørn, brunbjørn, rensdyr og ulv levede også i istiden.
- I Aalborg Zoo kan man opleve 15 genskabte dyr såsom mammut, skovelefant, sabelkat, uldhåret næsehorn og hulebjørn
- På Naturhistorisk Museum i Aarhus kan man via fem temaer få overblikket over sammenhængen mellem natur, mennesker, is og geologi – og hvorfor istiden stadig betyder så meget for vores liv i dag.