LIGE NU:

Menighedsrådsformand: - Dårlig idé at give tilskud til begravelser

Flere provstier i landet åbner op for, at begravelser skal være billigere, hvis du er medlem af folkekirken. Det bekymrer formanden for menighedsrådet i Vodskov.

Flere provstier i hele landet har den holdning, at det skal være billigere at blive begravet. Derfor vil de efter nytår give tilskud til begravelser til medlemmer af folkekirken.

Det er menighedsrådenes budgetter, der skal betale for tilskuddene, og det bekymrer Hans Jørgen Dalum, der er formand for menighedsrådet i Vodskov, som hører under Aalborg Nordre Provsti:

quote Vi får jo henvendelser fra folk, der spørger, hvordan det kan være, at der skal betales hos os og ikke hos andre.

Hans Jørgen Dalum, Menighedsrådsformand

- Hvis vi skulle til at betale den del af begravelsesudgifterne, som de pårørende i dag betaler, så vil det jo gå fra den daglige drift og derved fra det, som vi har at drive kirke for, siger Hans Jørgen Dalum.

Udgift på 5000 - 8000 kroner

Det koster penge at leje et gravsted, få gravet hullet og få dækket hullet til igen. Udgifterne til de tre opgaver løber op i mellem fem og otte tusinde kroner, alt afhængigt af, hvor i landet man bor. Det er denne udgift, som provstierne rundt omkring i landet vil dække efter nytår.

- Det afgørende er, at vores medlemmer som betaler kirkeskat, et medlemsbidrag, at de nu får det dækket ind og får betalt den udgift, som andre ikke får, siger Lars Jonsson, der er provst i Faaborg.

I Rebild Sogn har man siden 2007 dækket hele udgiften, og andre nordjyske sogne dækker også allerede en del af udgiften. Det bekymrer Hans Jørgen Dalum fra Vodskov, at der nu er forskel på sognene i forhold til, om begravelsesudgiften bliver betalt eller ej:

- Vi får jo henvendelser fra folk, der spørger, hvordan det kan være, at der skal betales hos os og ikke hos andre, siger han.

Argumenterne for provstierne, der vil indføre dækning af begravelsesudgifterne er, at der er penge nok. Men sådan forholder det sig ikke i menigheden i Vodskov:

- Vi er så lykkelige og heldige, at vi har et meget aktivt sogn, og et aktivt sogn kræver også, at der er penge til at drive aktiviteter for, og der bruger vi alle de penge, vi kan skrabe sammen, siger Hans Jørgen Dalum.

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

PH 010821 SID Fyn Natur af MV Still

play Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

20_percent

play Ikke mere tjek: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere se coronapas

20210528-111000-L-1920x1280we

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

310721 FO Verdens største sandslot

play Skulpturpark slår rekord: Verdens største sandslot er et tilløbsstykke uden lige

PH 010821 SID Fyn Natur af MV Still

play Vilde heste og smuk natur på Sydlangeland

Til forsiden

Til forsiden