Nyt koncept: Nu kan du leje en bil uden at få nøglen udleveret

02:32

GoMore lancerer i denne uge et nyt tiltag, der skal gøre det endnu nemmere at leje en bil.

Den populære samkørsels- og delebilsapp GoMore lancerer nu et nyt tiltag, der skal gøre det endnu nemmere at leje en bil.

GoMore lancerer i denne uge en helt ny måde at leje biler på i Nordjylland. Den nye metode hedder GoMore Nøglefri og skal gøre det nemmere at være såvel lejer som udlejer af en bil.

Konceptet går ud på, at udlejer ikke selv skal overlevere nøglerne til bilen til lejer.

- Før skulle man hele tiden finde et tidspunkt, hvor jeg er hjemme, og hvor lejer kan komme og hente bilen, siger Connie Egelund Straarup fra Aalborg, som i seks år har lejet sin bil ud via GoMore.

Sådan fungerer det

  • Den nøglefri teknologi installeres af autoriserede mekanikere. Med det kan man åbne og låse bilen fra GoMore appen. 
  • Anmodninger om at leje bilen fungerer som sædvanligt. 
  • Ved udlejning aktiveres en startspærrer bilen, som beskytter mos tyveri. 
  • Følgende krav skal være opfyldt for, at man kan få nøglefri teknologi: Bilen må max være syv år, bilen må ikke have kørt mere end 150.000 kilometer. Biler af mærkerne: Audi, Citroën, Dacia, Ford, Hyundai, Opel, Peugeot, Renault, SEAT, Skoda og VW understøttes. 
Se mere

For bøvlet med overleveringer

I sommer valgte hun at stoppe med at udleje, da det blev for omstændigt. Men hun begyndte at leje sin bil ud igen, da hun blev testperson i Aalborg for den nye nøglefri ordning.

- Jeg har valgt at sige, at man kan leje den helt ned til en time af gangen. Før skulle man have den et døgn af gangen, fordi det simpelthen var for bøvlet med alle de overleveringer. Jeg har ikke noget med det at gøre længere. Jeg skal bare sørge for, at bilen er pæn og ordentlig, at den kan køre, og at der er fyldt diverse væsker på, siger hun.

Hun har fået installeret en særlig boks i bilen, som kan låses op, når nogen foretager en booking af bilen i GoMores app. Når bilen er låst op, kan lejeren finde nøglen i handskerummet.

Succes i København og Aarhus

GoMore Nøglefri findes allerede i København og i Aarhus, og siden det blev indført i sommeren 2019, er antallet af udlejninger steget med henholdsvis 30 og 20 procent i de to byer.

- Det er helt sikkert, at i en by som Aalborg, vil vi kunne se tilsvarende effekter, når vi nu kommer med nøglefri, siger direktør i GoMore, Matias Møl Dalsgaard.

For udlejer koster det 300 kroner om måneden, at tilbyde den nøglefri løsning, men det skræmmer ikke Connie Egelund Straarup væk.

- Det kan godt svare sig. Jeg får en del flere udlejninger på grund af konceptet Nøglefri. Så 300 kroner er nemt tjent ind, siger hun.

Forsiden lige nu