LIGE NU:

Red en tur i skoven: Blev jagtet 500 meter af bil

Flere og flere bilister har svært ved at styre deres temperament i trafikken. Hver tredje dansker har oplevet såkaldt vejvrede – det viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik.

På onsdag skal en sag om aggressivitet i trafikken afgøres i retten. En sag, der allerede har haft konsekvenser for de implicerede. En sag, der begyndte i en ridestald i Restrup Enge syd for Aalborg.

Søndag mødtes TV2 Nord med veninderne Lise-Lotte Holmgreen og Annette Jakobsen, da de sadler op til en tur i skoven. Turen har de taget mange gange før. Men en forårsdag i april gik det galt.

- Hvis der kommer en bil bagfra, kan jeg godt mærke, at jeg får hjertebanken og gummiben, siger Anette Jakobsen.

Episoden er et halvt år gammel, men den sidder stadig dybt i veninderne.

- Jamen, jeg var bange for at blive slået ihjel. Det var jeg virkelig, siger Lise-Lotte Holmgren. 

Blev jagtet 500 meter

Annette Jakobsen, hendes kæreste og to veninder var nået godt en kilometer inde i skoven ved Restrup Enge, da de pludselig hørte en bil speede op bag dem.

- Da vi runder heromkring, kan vi se langt hen ad vejen. Vi kan se bilen køre imod os, siger Lise-Lotte Holmgren.

Den nu tiltalte bilist, der ejer jord i området, kørte ifølge rytterne aggressivt efter dem i godt 500 meter, mens han holdt hornet i bund. Noget, der fik hestene til at løbe løbsk, så Annettes kæreste Michael faldt af, brækkede skulderen, trykkede flere ribben og fik hjernerystelse.

- Vi er fuldstændig chokerede over, at man kan finde på at opføre sig sådan. Èn ting er, at man kan have ret til at sige, at her må I ikke være. Men at man siger det på en måde, der sætter dyr og menneskers liv i fare giver jo ingen mening, siger Loe-Lotte Holmgren.

Lignende er sket før

Ifølge indehaveren af Restrupgård, hvor godt 70 ryttere ofte rider ud fra, er episoden ikke enestående.

- To unge piger havde mødt ham ovre i skoven og var forfærdede og bange. Han havde truet dem med, at de ikke måtte ride i skoven. Vores ryttere rider på den her side af Restrup Engvej, og der har alle lov til at færdes, siger Heidi Foget Jensen, Indehaver af Restrupgård.

TV2 Nord har forsøgt at komme i kontakt med den tiltalte lodsejer for at høre hans version af sagen. Men det har desværre ikke været muligt.

Selv om rytterne i området kender til problemerne med lodsejeren, så holder det dem ikke fra at vende tilbage til ruten.

- Lovgivningen tilsiger, vi må ride her. Han har så besluttet, at det må vi ikke. Men har han ret til at sige det, spørger Lise-Lotte Holmgren.

Sagen mod lodsejeren kommer for retten i Aalborg på onsdag. Her er han blandt andet tiltalt for at forvolde fare for et andet menneskes liv eller førlighed. Vi følger sagen her på TV2 Nord.

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

170521 Hjørring Revyen

play Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Flyspotter

play Flyspotteren Per så F-16-fly mellemlande: - Man skal have noget at prale af

Flemming Helsing, naturforvalter

play Nyt initiativ giver håb for dyrelivet i Hammer Bakker

Til forsiden

Til forsiden