LIGE NU:

Ros til Obama: - Jeg forventer stadig han ringer, så vi kan drikke en kop kaffe og komme i dybden

For Kresten Thomsen var det en drøm, der gik i opfyldelse, da han lørdag eftermiddag oplevede Barack Obama i Musikkens Hus.

De havde betalt rigtig godt for billetterne, men det virkede bestemt til, at de havde fået fuld valuta for dem - gæsterne der lørdag oplevede den tidligere præsident barack Obama på scenen i Musikkens Hus i Aalborg.

Den tidligere præsident nåede kun at være i Aalborg i lige omkring to og en halv time inden hans fly igen gik på vingerne og satte kursen mod München, men han efterlod noget hos flere af de publikummer, der oplevede ham i samtale med Musikkens Hus-direktør Lasse Rich Henningsen.

- Han er en blændende retoriker

En af dem, der var med i salen var Kresten Thomsen. For ham var det at opleve Barack Obame et 'must'. At opleve Obama var på Kresten Thomsens såkaldte 'bucket list' - en liste over ting, man vil opleve inden man dør. Og nu kan Kresten Thomsen altså sætte et flueben ved det punkt på listen.

Og hvordan var det så at opleve Obama?

- Det var helt som forventet. Eller det var mere end forventet for han bragte nogle ting frem som jeg mener kan flytte mig i mit liv, der hvor jeg vil hen, den måde jeg er sammen med mennesker på og den måde jeg går forrest på, fortæller Kresten Thomsen og fortsætter:

- For det første er han en blændende retoriker - det er han bare. Han kunne tale på et hvilket som helst sprog og så ville man bare følge med. Men han har også nogle reflektioner. Når han svarer på et spørgsmål, starter han med at spole tilbage og så kommer han frem til det sted hvor han er i stand til at svare på spørgsmålet, så man forstår hvad han mener og det synes jeg er helt fantastisk retorisk set.

Og nu kan Kresten Thomsen altså gemme sin stræben efter at komme tæt på Obama væk og bevare mindet om den tidligere præsident, der formåede at holde de store taler - eller hvad?

- Jeg forventer stadig, han ringer så vi kan gå ud og få en kop kaffe og rigtig komme i dybden, lyder det grinende fra Kresten Thomsen, der fortsætter: - Det sker nok ikke, men uanset var det her i hvert fald det hele værd.

Ambassadør: - Det er dejligt at høre ham være ærlig

En af de andre, der var med i salen lørdag havde indtil Obama forlod Det Hvide Hus i slutningen af 2016 præsidenten som chef. Den tidligere ambassadør Rufus Gifford sad nemlig på første række og kunne opleve 'sin' præsident i samtale med Lasse Rich Henningsen. Og selvom Obama ikke længere er Giffords chef, var det alligevel kun positive ord, Obama fik med på vejen fra ham:

- Jeg synes, han var god. Jeg har selvfølgelig hørt ham mange gange før, men ikke så meget efter han ikke er præsident mere. Det er dejligt at høre hans ærlige reflektioner om lederskab, den retning verden går i lige nu og også om hans tid som præsident, fortæller Rufus Gifford.

- Folk spørger mig tit om, hvordan han er som person og jeg synes at den måde man så ham på scenen er den måde, han er som person - han er ægte.

- Det er klart at det er noget andet end hvad man har hørt ham sige som præsident. Som præsident har du politik på sinde, du har det at regere et land på sinde. Det du ikke kan sige er på mange måder lige så vigtigt som det du kan sige. Men her er han virkelig i stand til at tale frit og personligt.

- Den ene ting, der virkelig hænger på for mig - og jeg har hørt den mange gange før, jeg elsker den. Det er når han til de unge mennesker siger, at man ikke skal tænke så meget på, hvad man gerne vil være, men i stedet tænke på, hvad man vil opnå. Det elsker jeg.

Se hele interviewet med Rufus Gifford her:

 
25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

80_percent

play Nordjyske piloter drager mod Kreta på mission

25_seconds

play Danmarkspremiere: Teater sender premiereforestilling live til flere tusinde

wohlgemuth teaser vff

play To spillere fra Vendsyssel FF tog til Dubai – nu er de smittet med coronavirus

def_thumb,50_percent

play Salgsvideo går viralt: Nordjysk musiker forsøger at sælge gammelt orgel

Til forsiden

Til forsiden