Foto: Tino Petersen

Studiestart: Nu bydes 4000 nye studerende velkommen

Den 2. september tager op imod 100.000 unge mennesker landet over fat på et nyt kapitel i deres liv. I Aalborg starter det hele med fællesspisning.

Sommerfugle i maven, svedige håndflader og en seriøs omgang FOMO - eller på nydansk: Fear Of Missing Out! I dag har 4194 nye studerende første skole dag på Aalborg Universitet. Og traditionen tro starter det hele med fælles morgenmad.

Hvis du ville ønske, at det var dig, der stod med studielivet foran dig, eller bare gerne vil møde nogle af de nye studerende på Aalborg Universitet, så kan du følge det hel LIVE på TV2 Nord. Vi sender nemlig direkte fra morgenmad ved havnefronten fra kl. 8.25, så følg med på tv2nord.dk, på Salto eller på Facebook.

Guide til det gode studieliv

Studiestart er også starten på et nyt liv. Og for at gøre det lidt nemmere at navigere i kaos, har Aalborg Universitet selv lavet en guide til, hvordan man kommer bedst igennem studiestart - og får det optimale ud af tiden på universitet. I overskrifter ser guiden ud som her under - læs mere om de fem gode fif til studietiden her.

- Bevar overblikket

- Fokuser på udvikling

- Tag ved lære af dine fejl

- Udfordr dig selv

- Brug dine medstuderende og skab et netværk

Flere fuldfører en uddannelse

Antallet af studerende, der starter på en videregående uddannelse, har ligget stabilt på cirka 100.000 de seneste fem år. Og ifølge tal fra Danmarks Statistik bliver stadigt flere bedre til at fuldføre uddannelsen. I 2018 fuldførte 73.000 en videregående uddannelse, og det er 51 procent flere end for ti år siden.

Og selv om man som ny studerende højst sandsynligt er flyttet hjemmefra, så fortsætter mor og far med at sætte aftryk. Danmarks Statistik har nemlig også set på, hvad der har indflydelse på, hvilken studieretning man vælger. Og her vælger 17 procent af de nystartede studerende en uddannelse indenfor samme fagområde som deres mor, mens 10 procent vælger samme retning som deres far.

Læs også Studiestart: Der er stadig masser af plads på Aalborg Universitet