LIGE NU:

Trist: Isbjørneunge død i Aalborg Zoo

Den ene af de tre nyfødte isbjørneunger klarede ikke de første tre kritiske døgn. Dyrepasser Frank Thomsen kender ikke dødsårsagen.

I eftermiddag døde den ene af de tre nyfødte isbjørneunger i hulen i Aalborg Zoo.

Og det var TV2 Nord, der overbragte dyrepasser Frank Thomsen det triste budskab.

For en medarbejder på TV2 Nord kunne på det direkte livesignal fra Aalborg Zoo se, at den ene unge lå livløs i hulen.

Og da TV2 Nord kontaktede dyrepasser Frank Thomsen, var han ikke selv klar over, at den ene unge var død.

Men efter han fik tændt for sin computer, kunne han ved selvsyn konstatere, at moren Malik skubbede til ungen med sin snude, men at ungen ikke viste tegn på liv.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, men de første tre døgn er kritiske for ungerne, siger Frank Thomsen.

Havde håbet, at alle tre overlevede

Han havde i formiddag glædet sig over, at der var liv i alle tre unger, der blev født natten til torsdag af den 19 år gamle isbjørnemor Malik.

- Jeg kunne se på nettet, at der ikke var nogen andre zoologiske haver med tre isbjørneunger, der havde overlevet. Så jeg håbede, at vi her i Aalborg kunne lykkes med det. Men sådan skulle det altså ikke være, siger Frank Thomsen.

Han forklarer, at det er svært at sige noget helt præcist om dødsårsagen. Men enten har ungen ikke fået føde nok, eller den kan være blevet klemt af Malik, eller også har ungen haft en medfødt sygdom.

quote Livet er barskt. Også i en zoologisk have.

Frank Thomsen, dyrepasser, Aalborg Zoo

- Nu får den døde unge lov at ligge i hulen og skrumpe ind. Det kan også være, at den bliver spist af Malik, siger Frank Thomsen, der nu håber, at de to øvrige isbjørneunger overlever.

- Livet er barskt. Også i en zoologisk have, siger Frank Thomsen.

Han har det fint med, at seerne på det direkte livesignal, som kan streames her på tv2nord.dk, kunne se, at isbjørnen døde.

- Sådan er det at følge med live. Ingen kan nå at stoppe noget eller klippe i det - og det vil vi heller ikke - det er en del af det at komme tæt på, både når det går godt, og når det ikke går godt, siger Frank Thomsen.