LIGE NU:

YouTube-stjerner trak fulde huse

Masser af børn og unge stimlede lørdag eftermiddag sammen for at opleve deres Youtube-idoler i levende live.

YouTube-fænomenet RobinSamse, der består af Robin Madsen fra Fyn og hans nordjyske kæreste Samrita Kaur, har opbygget en enorm fanskare, der troligt følger de unge menneskers gøren og laden på videoportalen YouTube.

Her uploader RobinSamse jævnligt videoer, hvor de spiller det populære spil Mine Craft, en slags digital legoverden med uendelige muligheder, ligesom deres videoer kan handle om alt fra brændte mandler til rejser. Og deres følgere elsker det.

Lørdag kom det populære kærestepar for en stund ud af det digitale univers og lagde vejen forbi Utzon Center i Aalborg hvor de underholdte med det de gør bedst - computerspil - og gav autografer til de mange unge mennesker, der var dukket op for at opleve deres idoler i levende live.

- Det er jo blevet helt vildt stort, og det er helt vildt underligt. At sidde som vi gør her i dag er jo helt vildt vildt underligt og noget vi aldrig havde regnet med at skulle gøre, siger Robin Madsen, der er den fynske del af den dynamiske duo.

RobinSamse har været igang siden 2012 og siden er antallet af følgere på YouTube bare vokset og vokset, og der er lige nu 166.000 følgere.

- I starten var jeg faktisk ret skeptisk omkring at starte en YouTube-kanal. For hvem ville dog sidde og se os spille Minecraft, siger Samrita Kaur hvis skepsis er blevet gjort til skamme mange gange, for kæresteparret underholder nu store og små børn over hele landet.

- Man kan bare ikke være i dårligt humør, når man ser deres videoer, og man griner bare så meget af dem, siger Mads Faber fra Aalborg, der var en blandt mange, der lørdag oplevede idolerne LIVE.

- Før gad jeg ikke spille Minecraft, men så så jeg deres videoer og blev inspireret til at spille Minecraft, siger Jonas Schmidt fra Nørresundby, der også var på plads i den store sal.

Efter fire år som aktive på YouTube har kæresteparret nu bredt deres tilstedeværelse ud på flere sociale platforme, ligesom de sælger merchandise via deres hjemmeside og holder live-events som i Utzon Center.

- Det er noget vi sagtens kan leve af, men vi har ikke lagt alle vores æg i YouTube-kurven. Vi har en uddannelse ved siden af og så har vi vores webshop med plakater og forskelligt merchandise vi selv har fået lavet, siger Robin Madsen.

Parrets selvbyggede succes har da også smittet af på mange af de fremmødte børn og unge, der var på plads i Utzon Center.

- Til næste år skal jeg være Youtuber, siger Mads Faber fra Aalborg. Og det samme gælder Jonas Schmidt fra Nørresundby.

- Jeg kunne godt tænke mig at være kendt Youtube-Minecraftspiller.

Og til de mange børn med stjernedrømme, havde RobinSamse et godt råd at tage med hjem:

- Gør det DU har lyst til, og ikke det andre mennesker vil have, du skal gøre!