12 års fængsel for rockerdrab

Vestre landsret låner i øjeblikket lokaler ved byretten i Aalborg, hvor dagens dom blev afsagt. Foto: Thomas Gaardsmand

00:34

En nordjysk mand dømt i landsretten. Den endelig dom blev 12 års fængsel

1 af 2

Den 34-årige mand, der er dømt skyldig i rockerdrabet, får 12 år i fængsel. Det afgjorde Vestre Landsret tirsdag formiddag.

Den 34-årige Rasmus Christiansen fra Hobro er i dag i Vestre Landsret blevet idømt 12 års fængsel for drab, efter han skød og dræbte en Hells Angels-rocker og sårede en anden i sit hjem Hobro i juni sidste år.

Rasmus Christiansen blev i byretten sidste år ikendt 15 års fængsel for drabet og drabsforsøget. Han har gennem hele sagen hævdet at han handlede i nødværge, da han følte sig truet af de to mænd og var bange for, at der skulle ske ham eller hans familie noget.

Nævningene troede dog ikke på denne forklaring og dømte den 34 årig skyldig i drab i sidste uge. Tirsdag formiddag blev straffen udmålt til 12 år, hvilket er tre år mindre end Rasmus Christiansen fik i byretten.

Landsretten nedsatte straffen, fordi Rasmus Christiansen tidligere har været udsat for alvorligt overfald af personer i rockermljøet og derfor frygtede for overfald. Den ene af de to personer, som Rasmus Christiansen skød havde kontakt med de personer, der overfaldt Rasmus Christiansen i 2011.

Den 34-årige var altså i en situation præget af angst og frygt for overfald. Det lagde retten til grund for den formildede straf på 12 års fængsel.

 

Flere nyheder fra TV2 Nord