17 er i jobrotation

Foto: Per Frank Paulsen

Det er ikke kun de omfattende nybygnings- og renoveringsopgaver, der optager medarbejderne hos Himmerland Boligforening i denne tid. En betydelig del af staben er nemlig på skolebænken frem mod efteråret 2014.

- Vi er i fuld gang med et spændende forløb, der skal efteruddanne en række af vores ejendomsserviceteknikere til tværfaglige energioperatører. Det er et rigtigt win-win-win-projekt, for det giver vores medarbejdere yderligere kompetencer, skaber plads til ledige og giver os endnu bedre muligheder for at spare på energien, siger boligforeningens direktør, Ole Nielsen.

Han oplyser, at Himmerland Boligforening sender i alt 34 medarbejdere på efteruddannelse, fordelt på to hold, der er på skole 14 dage af gangen. Undervisningen stækker sig over perioden frem til 19. september 2014 med en seks ugers pause i sommerferien. For fortsat at kunne løse de mange opgaver, der dagligt er i afdelingerne, har boligforeningen ansat 17 medarbejdere, der arbejder i én til flere afdelinger på skift.

- Installationerne i vores bygninger bliver stadig mere tekniske, hvilket kræver, at medarbejdernes viden løbende bliver opdateret. Efter endt efteruddannelse forventer vi at have et stort antal medarbejdere med stærke kompetencer inden for vvs, el, ventilation og alternative energiformer såsom solceller, siger driftschef Jørn Juul.

Undervisningen, der gennemføres hos Construction College Aalborg, omfatter blandt andet styring og regulering af varmefordelende anlæg, installation af solvarmeanlæg, energiservice, isolering, bæredygtigt byggeri samt kvalitetssikring og dokumentation i byggeri og anlæg.

Flere nyheder fra TV2 Nord