21-årigs død for Højesteret

Foto: Per Johansen (Arkivfoto)

Sagen om Jens Arne Ørskov fra Løgstør, der døde som 21-årig i politiets varetægt, for knap ni år siden, skal nu for Højesteret efter at have været for adskillige instanser. 

Sagen om den 21-årige Jens Arne Ørskov, der under en byfest i Løgstør i 2002, blev anholdt og døde i politiets varetægt skal nu afprøves ved Højesteret. Sagen, der har varet i knap ni år, var for Højesteret onsdag, og dommen i sagen ventes i løbet af næste uge. 

Det er moren til Jens Arne Ørskov, Jonna Ørskov, der har anlagt en civil sag, fordi hun fortsat mener, at betjentene ikke ydede den nødvendige førstehjælp.

Sidste år frifandt Landsretten Nordjyllands Politi og Justitsministeriet, hvor moderen havde forsøgt at få myndighederne dømt til at anerkende, at de involverede betjente havde handlet pligtstridigt og var skyld i sønnens død. 

I 2006 havde moren også klaget til Justitsministeret over undersøgelsen af sagen, men Justitsministeriet mente ikke, at der skulle undersøges yderligere. Jonna Ørskov kræver erstatning på 100.000 kroner til hende og til dødsboet.

Flere nyheder fra TV2 Nord