25 Utzon-huse til Skagen

 25 Utzon-huse til Skagen

Liebhaveri af særklasse er på vej til Skagen. Det er huse af den verdenskendte arkitekt Jørn Utzon, der nu skal bygges i den vestlige del af byen - lige op ad særlige fredede områder.

Politikerne i Frederikshavn har netop sendt projektet i offentlig høring, og et lokalplanforslag skal nu udlægge området ved Toldergårdsvej til tæt-lave helårsboliger.

Området rummer store naturværdier, hvoraf dele er omfattet af naturbeskyttelsesloven om beskyttede naturtyper.

Boligerne opføres som andelsboliger, baseret på byggesystemet "Espansiva", som udviklet af Jørn Utzon i 1968. Byggesystemet består af enkelte rumelementer, der kan sammenføjes til et samlet hus, afhængig af ønsker om form og funktion. Dette medfører, at systemet med de nuværende tilpasninger af Kim Utzon, opføres i 5 prototyper på mellem 97 m2 og 144 m2.

Bebyggelsen opføres i træ, og falder dermed ind under projektet "Nordiske Træbyer", hvor Frederikshavn Kommune er repræsenteret sammen med andre nordiske byer med henblik på at promovere, synliggøre og kvalitetsudvikle bydele i træ i Norden.
Husene placeres lavt i terrænet, og opføres i 1 og 2 etager med facadehøjder på op til ca. 7 meter.

Frederikshavn Kommune har gennemført en miljøscreening af lokalplanforslaget , og den planlagte anvendelse af området vurderes ikke at påvirke miljøet væsentligt.

Boligerne er tænkt opført som helårsboliger, det vil sige, at køberne skal være registreret i folkeregistret på adressen i Skagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland