30.000 studerende får ny præst

Foto: Pressefoto

Folkekirken i Aalborg har ansat endnu en studenterpræst.

Med ansættelsen af Hanne Dahl som studenterpræst, udvider folkekirken i Aalborg per 1. april sit tilbud til Aalborgs studerende med en halv stilling, så de 30.000 unge på Aalborg Universitet og University College Nordjylland nu har to præster helliget sig.

Hanne Dahl tilknyttes ligesom den nuværende studenterpræst Christian Sinding Budolfi Kirke, der ligger lige ved siden af Studenterhuset. Hun indsættes ved en gudstjeneste i kirken på søndag den 6. april og glæder sig til udfordringen:

- Det er selvsagt enmenighed med stor udskiftning, derfor kræves det i særlig grad, at man som præst hele tiden forstår at synliggøre og aktualisere kirkens budskab. Der er mere end nogensinde brug for evangeliets fortælling om, at hvert menneske bærer en umistelig værdi i sig selv. I kirken behøver man ikke have mange venner på facebook for at betyde noget, siger hun.

Ordningen med studenterpræster har næsten 30 år på bagen og er et tilbud henvendt til både studerende og ansatte på de videregående uddannelser. Gennem de senere år er antallet af studerende i Aalborg eksploderet og det er denne vækst, der har fået folkekirken i Aalborg til at ansætte endnu en studenterpræst.

Flere nyheder fra TV2 Nord