31 borgmestre danner front i kampen om ny midtjysk motorvej

Borgmestre fra Jylland og Fyn går sammen for at råbe landspolitikerne op. De vil have en ny motorvej, der går igennem Midtjylland.

Hærvejskomiteen har netop haft generalforsamling. Komiteen arbejder for en ny motorvej, der går parallelt med E45 ned gennem Jylland. Planerne får opbakning af otte nordjyske borgmestre, samt borgmestre fra resten af Jylland og en enkelt fra Fyn.

I alt bakker 31 borgmestre op om planerne om motorvejen, der skal ses som et alternativ til E45, så trafikken kan aflastes. Vejdirektoratet anslår, at en ny motorvej vil koste mellem 15 og 22 milliarder kroner.

- Enigheden er meget markant. Det understreger, at det er en sag med bred opbakning og til gavn for hele landet, siger formand for Hærvejskomitéen, Poul Andersen.

Flere landspolitikere støtter også op om projektet, blandt andet Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen:

- Der har gennem flere år været et efterslæb i investeringer i vejnettet, og alle data viser, at E45 er ved at sande helt til. Her skal ske udvidelser, og anlægsarbejdet for parallelmotorvejen skal sættes i gang snarest muligt for at undgå trafikalt kaos på Vejle Fjordbroen, siger han i en pressemeddelelse.

Vejdirektoratet er allerede ved at undersøge, hvor det vil være mest hensigtsmæssigt at lægge strækningen Hobro – Viborg – Give. Forundersøgelsen forventes at ligge klar i midten af 2019.  

I Nordjylland bakker ni borgmestre op om støtten til en ny motorvej gennem Jylland. 


Seneste nyt

fra Nordjylland