3F melder arbejdsgiver for usle boligforhold

Uhumsk bolig og grov underbetaling. Sådan ser forholdene ud på en nordjysk kvægfarm. Det mener 3F Mariager Fjord.

Faglig sekretær hos 3F-afdelingen Orla Thomsen besøgte mandag en rumænsk 3F'er, der i månedsvis har været indkvarteret på et værelse i en lade og arbejdet på gården ved Haverslev. Kort efter besøget meldte 3F Mariager Fjord boligforholdene hos landmanden til Rebild Kommune.

- Det er dybt, dybt kritisabelt. Vores medlem er blevet udnyttet økonomisk af arbejdsgiveren og udsat for boligforhold, som burde være afskaffet for mange år. Det er simpelthen svineri, siger Orla Thomsen, der fortæller, at der ikke var varmt vand samt fugt på badeværelset.

På vegne af medlemmet har 3F Mariager Fjord tidligere i år rejst et lønkrav mod arbejdsgiveren, der har fyret rumæneren og maksimalt betalt 81 kroner i timeløn.

Hos Rebild Kommune oplyser bygningskonstruktør Leif Riis Jørgensen til Fagbladet 3F3F melder arbejdsgiver for usle boligforhold, at kommunen har modtaget billeder af boligforholdene, men at han endnu ikke selv har besigtiget forholdene.

- Det ser ikke godt ud. Hvis det er, som billederne antyder, og 3F oplyser, så vil kommunen udstede et forbud om at bringe tingene i orden eller stoppe udlejningen. Vi kan ikke have folk til at bo på den måde, siger Leif Riis Jørgensen og oplyser, at Rebild Kommune helt sikkert vil tage på tilsynsbesøg på gården.

Gården ejes af familien Van De Graaf, der oplyser, at det er helt frivilligt om ansatte vil benytte boligen, der koster 1.750 kroner om måneden.


Seneste nyt

fra Nordjylland