50 ansatte på pinebænken

02:05

Regeringen fjerner støtten til aktiveringstilbud som her i Arden.

1 af 2

Mariagerfjord Kommune foreslår at lukke hele det kommunale aktiveringscenter, som en direkte konsekvens af færre penge fra staten til aktivering. 50 ansatte risikerer at miste jobbet.

Berith Heien er socialrådgiver i projektcenter Mariagerfjord. Hun hjælper løbende 10 - 12 ledige i aktiveringsforløb. Nu vil kommunen spare det hele væk.

- Det er bekymrende. Jeg har jo hele tiden følt mig sikker i mit job, men nu ser det jo ikke så godt ud, siger Berith Heien, socialrådgiver, Projektcenter Mariagerfjord.

Staten har fra årsskiftet fjernet støtten til de kommunale aktiveringstilbud. I stedet skal kommunerne satse på at aktivere ledige i private virksomheder.

- Jeg bryder mig ikke om det. Det er en dårlig idé, siger Finn Cilleborg (Soc.dem.), Formand, Arbejdemarkedsudvalget, Mariagerfjord Kommune.

Kommunen kan nøjes med at spare de 12 millioner som kommunen i realiteten mister i statsrefusion, men vælger at spare 16 millioner ekstra, for at skabe økonomi til at udvikle området.

- Det er nødvendigt at skaffe os et økonomisk råderum, hvis vi skal forsætte med at hjælpe de svageste ledige, siger Finn Cilleborg.

Flere nyheder fra TV2 Nord