7.-klasser udvikler fremtidens trafikløsninger

Filstedvejens Skoles 7. klasser arbejder i hele uge 44 med udvikling af fremtidens trafikløsninger.

65 elever fra 7.-klasserne på Filstedvejens Skole har i disse dage gang i en ganske særlig form for idéudvikling. De er nemlig ved at udvikle bud på fremtidens trafikløsninger.

Det er første gang nogensinde at elever i Danmark gør ind i det arbejde, der kan være med til at skabe bedre og mere sikker trafik både på skolevejene og alle andre steder.

Projektet hedder Edison og arrangeres af Fonden for Entreprenørskab og GF Forsikringsfond. Det er en landsdækkende konkurrence, og Filstedvejens Skoles 65 7. klasser skal i første omgang dyste mod elever fra seks andre skoler i Aalborg Kommune ved lokalfinalen, der afholdes 8. og 9. november i Nordkraft. Vinderne af lokalfinalerne dyster så endeligt i landsfinalen den 17. november i Fredericia.

På Filstedvejens Skole er det blandt andet Litzy Thomsen, der er lærer i 7.a, der skal hjælpe eleverne til at komme frem til innovative trafikløsninger.

- Det er super spændende for vores elever at være med i en konkurrence som den her. Jeg er spændt på, hvad de kommer op med af trafikale løsninger. Vi vil inspirere dem til at tænke vildt ved for eksempel at fortælle om veje med solcellebelægning i USA, hvor el-biler lader op, mens de kører, siger Litzy Thomsen, der håber at konkurrencen kan give hendes elever blod på tanden i forhold til innovation og iværksætteri.

- Når eleverne får lov til at arbejde med udvikling af egne løsninger eller skal prøve at skabe virksomheder, så bliver fagene lige pludselig meget mere virkelighedsnære. Eleverne oplever, at de skal bruge for eksempel dansk og matematik til noget meget konkret, og de bliver meget selvstændige i deres arbejde, siger Litzy Thomsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland