8. klasser i pædofili-undersøgelse

02:32

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Et samarbejde mellem Jammerbugt Kommune og TV2Nord skal afsløre hvor mange børn i kommunens 8. klasser der har haft kontakt med en pædofil på nettet.

SSP-konsulent Jesper Mørkholt har stået for uddelingen af et spørgeskema, som skal give svaret på, hvor mange børn i en årgang der er blevet kontaktet af en pædofil - eller kender nogen der er. På forhånd er han selv pessimist.

- Jeg tror desværre, at de pædofile har let spil på nettet, fordi de så let kan få adgang til en masse børn på en gang, siger Jesper Mørkholt

SSP-lærer på Aabybro Skole Vest Pernille Drejer er heller ikke i tvivl om omfanget af problemet.

- Mit indtryk er at det er et kæmpe problem. Spørgsmålet er om en undersøgelse vil vise dets reelle størrelse, fordi emnet er så tabubelagt, siger Pernille Drejer.

Jammerbugt Kommune og TV2Nord stiller alle 8. klasseelever en række enkle spørgsmål om deres vaner på nettet. Eleverne medvirker anonymt, og kan altså svare uden at deres forældre får besked. En væsentlig detalje ifølge Jesper Mørkholt.

- Jeg oplever ofte, at eleverne betror sig til mig om ting de har svært ved at tale med deres forældre om. Det er min fornemmelse, at forældrene sjældent ved hvad deres børn foretager sig på nettet.

Tilsyneladende er især pigerne jaget vildt - og de ved det godt selv. I hvert fald lægger de ikke skjul på, at de fleste ved hvilke farer der lurer på nettet. Caroline Voss og Laura Svante Eriksen fra 8.D kender de fleste historier.

- Der er mange, der har prøvet at blive kontaktet, eller har fået sendt klamme billeder. Jeg kender i hvert fald flere der har prøvet det, siger Caroline Voss.

Klassekammeraten Laura Svante Eriksen er endnu mere direkte.

- Forældrene ved ikke hvad deres børn laver på nettet. De tror vi er nogle små englebørn, men det kan jeg afsløre, at det er vi ikke!

TV2Nord og Jammerbugt Kommune offentliggør undersøgelsen i morgen.

Flere nyheder fra TV2 Nord