AaB forklarer nedtur med skader

Ishockeyklubben AaB Ishockey endte på en skuffende ottendeplads i AL-Bank Ligaen. AaB's sportsdirektør Ole Nielsen forklarer det skuffende grundspil med skader.

AaB-lejren var skuffet over søndagens nederlag på 6-7 til Odense Bulldogs. Resultatet i den sidste kamp i grundspillet betød, at AaB Ishockey i første omgang ikke er kvalificeret til kvartfinalerne, da klubben ender på en skuffende ottendeplads i Al-Bank Ligaen.

Forklaringen er ifølge sportsdirektør Ole Nielsen, at holdet har været ramt af alt for mange skader.

- Det er ikke i anden halvdel af grundspillet, vi har smidt det væk. Det var i første halvdel, hvor vi havde rigtig mange skader. I de to foregående kampe har vi mødt nummer et og to. Og vi følte ellers, at vi var på rette vej. Vi tabte i overtiden ude mod Rødovre og vandt over Herning forleden dag, siger AaB's
sportsdirektør Ole Nielsen.

AaB har i de seneste sæsoner haft en stolt tradition for at nå slutspillet, og fra 2004 frem til 2007 endte klubben som sølvvindere. Men med nederlaget til Odense Bulldogs ender AaB Ishockey i nederste mellemspil, hvor kun to ud af fire hold kommer med til kvartfinalerne. Esbjerg Ishockey, Frederikshavn
White Hawks og bundproppen Herlev Hornets er de øvrige klubber i nederste halvdel.

- Rent sportsligt ville vi hellere være kvalificeret til
slutspillet via top seks. Nu kommer vi i stedet ud i et
knivskarpt opgør mod Esbjerg, Frederikshavn og Herlev, hvor det handler om at undgå at sætte point til mod Herlev. Men med lokalopgørene mod Frederikshavn ligger der nogle helt fantastiske gode økonomiske kampe for os. Der vil komme rigtig mange tilskuere, for slutspillet starter allerede nu for AaB og de to øvrige hold. Så det er ikke slemt økonomisk set. Men vi får for alvor kniven for struben og kommer virkelig til at
spille under pres fra nu af, vurderer sportsdirektøren.

Ole Nielsen peger især på Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Ishockey som konkurrenterne til en plads blandt kvartfinalisterne.

- Det bliver utrolig tæt mellem Frederikshavn, Esbjerg og os. Det bliver et drama. Jeg er overbevist om, at det bliver nogle drabelige kampe mellem os tre. Men vi tror selvfølgelig på, at vi bliver et af de to hold, der går videre til slutspillet. Vi har også været bedst i de indbyrdes kampe, forklarer Ole Nielsen.

Ender AaB Ishockey med at gå videre fra det nederste
mellemspil, tror Ole Nielsen fortsat på, at alt kan ske, selv om AaB i en eventuel kvartfinale skal møde nummer et eller to.

- Der er ikke ret stor forskel på de ni øverste hold i ligaen.

Det kan man også se fra kamp til kamp, hvor det er dem, som rammer dagsformen og undgår skader og karantæner, der vinder, lyder analysen fra AaB-sportschefen.

Allerede tirsdag skal AaB Ishockey i aktion mod Esbjerg
Ishockey på udebane, mens Frederikshavn venter på hjemmebane torsdag i kampen om at kvalificere sig til kvartfinalerne.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland