AaB glæder sig til stor kamp

En svær, men ikke uløselig opgave mod kroatiske Dinamo Zagreb venter de danske mestre onsdag aften.

I morgen starter AaB et nyt eventyr i Champions League. Modstanderen er kroatiske Dinamo Zagreb, og det nordjyske mandskab er fuld af optimisme og selvtillid inden den første af to vigtige kvalifikationskampe spilles på hjemmebane.

- Når selvtilliden er der, og når troen er der, så kan man også godt klare nogle vanskelige opgaver, siger Thomas Agustinussen.

Ud over den sportslige prestige, så er der er millioner på spil for AaB i morgendagens kvalifikationskamp til Champions League.

- At kvalificere sig ville være kæmpestort. Det er ikke så tit, at et dansk hold er med til Champions League. Selvfølgelig er der lidt prestige i det, og det kunne være vildt, hvis det skete, siger Rasmus Thelander.

AaB's cheftræner, Kent Nielsen, lægger ikke skjul på, at Dinamo Zagreb bliver en stor mundfuld. Kroaterne har flere VM-spillere på holdet og vundet det nationale mesterskab ni gange.

- Dinamo Zagreb er en erfaren klub i forhold til europæiske kampe, og samtidig har de en hel del spillere, som har spillet i flere gode ligaer i Europa og har stor international erfaring, siger han.

AaB har tidligere spillet kampe i Champions League - og blandt andet spillet uafgjort mod Manchester United. Den succes kan komme igen.

- Det eventyr, vi var på i 2008 var helt vanvittigt. Så hvis vi og hele Aalborg får lov til at prøve det igen, så ville det være fantastisk, siger Thomas Augustinussen.

Kent Nielsen har udtaget følgende 20 spillere til onsdagens europæiske dyst:

1 Nicolai Larsen, 2 Patrick Kristensen, 5 Kenneth Emil Petersen, 7 Thomas Enevoldsen, 8 Rasmus Würtz, 9 Thomas Augustinussen, 11 Nicklas Helenius, 14 Mathias Wichmann, 16 Mathias Thrane, 18 Anders K. Jacobsen, 21 Kasper Risgård, 22 Carsten Christensen, 23 Nicolaj Thomsen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 28 Viktor Ahlmann, 30 Andreas Bruhn, 31 Jakob Blåbjerg, 32 Kasper Pedersen og 33 Lukas Spalvis.

På skadeslisten har AaB Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson, Søren Frederiksen og Gilli Sørensen, mens Henrik Dalsgaard endnu ikke er kampklar efter sit skadesforløb.

Onsdagens opgør spilles kl. 20.15 på Nordjyske Arena.


Seneste nyt

fra Nordjylland