AaB kan møde kroatiske mestre

AaB-fans tror på at DM-guldet ender i Aalborg, efter at AaB slog FC Midtjylland. Foto: Ivan Johan Hansen

De danske mestre skal til enten Litauen eller Kroatien i jagten på Champions Leagues gruppespil.

AaB's danske mestre skal til enten Zagreb i Kroatien eller Vilnius i Litauen i jagten på en plads i Europas fine selskab - gruppespillet i Champions League. Det ligger fast efter at UEFA i Geneve fredag trak lod mellem deltagerne i kvalifikationsspillet.

Og AaB's modstander bliver altså enten de kroatiske mestre siden 2006 Dinamo Zagreb eller de litauiske mestre fra Zalgiris Vilnius. De to klubber mødte hinanden tirsdag og her tog Dinamo Zagreb et skridt mod avancement da de vandt 2-0.

Returopgøret spilles i Litauen den kommende tirsdag og afgør hvem AaB skal møde i slutningen af juli og starten af august.

Sportschef Allan Gaarde repræsenterede AaB ved lodtrækningen. Han er overbevist om at turen kommer til at gå til Kroatien. Og om at AaB kommer på en svær opgave.

- Vi ville være underdogs mod alle de modstandede vi kunne få, så det er vi også mod Dinamo Zagreb, siger han og fortsætter.

- Men mit fokus er altså også på imorgen (lørdag red.) hvor vi skal spille i Haderslev, siger sportschefen der senere fredag skal rejse til Aalborg og søndag med til Haderslev.

Men hvis det nu endelig skulle ske at AaB vinder kvalifikationskampen, hvad så?

Slår AaB modstanderen ud i de to kampe er der garanti for deltagelse i europæisk gruppespil til efteråret. Om det bliver Champions League eller Europa League afgøres i en senere kamp. Vindes den, hedder det Champions League. Tabes den, hedder det Europa League.

Et samlet nederlag mod enten Zagreb eller Vilnius betyder at AaB kastes ud i en vind eller forsvind-kamp om en plads i Europa leagu-gruppespillet.

Flere nyheder fra TV2 Nord