Sikker parkering: Aalborg Lufthavn har øget overvågningen af p-pladser

Parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn er ikke bare Nordjyllands absolut største. Nu er den sandsynligvis også det sikreste sted, du kan stille din bil.

Siden oktober har nye overvågningskameraer dækket hvert eneste hjørne af Aalborg Lufthavns kolossale parkeringsplads i opdelte zoner.

- Teknikken på de nye kameraer er virkelig god. Tidligere havde vi svært ved at skelne billeder om natten og aftenen, men det står knivskarpt nu, siger Kim Bermann, der er vice- og driftsdirektør i lufthavnen.

quote Siden oktober måned, hvor kameraerne blev installeret, har vi ikke haft et eneste rapporteret tyveri fra vores parkeringsplads, og det er vi da lidt stolte over

Kim Bermann, vice- og driftsdirektør, Aalborg Lufthavn

Investeringen i det nye overvågningssystem kommer efter en årrække, hvor Aalborg Lufthavn har været plaget af rutinemæssige tyverier af hjul og fælge fra de parkerede biler.

Nu går der automatisk en alarm, hvis kameraerne opfanger en atypisk eller unormal aktivitet om natten.

- Alarmen går direkte til vores kontrolcenter og vores vagtfirma, som kan være hurtigt på stedet. Jeg tror, det er rygtedes i den kriminelle branche, at vi har fået installeret et intelligent system, så vores parkeringsplads nu er blevet et vanskeligt sted at begå et tyveri, siger Kim Bermann.

Flere af kameraerne er sat op i 18 meters højde for eksempel på lufthavnshotellet. Det er planen, at systemet skal udbygges, så det i endnu højere grad kan afskrække kriminelle og levere dokumentation til politiet.

Hvordan det skal foregå, vælger lufthavnen foreløbigt at holde for sig selv. Det nye system har dog allerede leveret overbevisende resultater.

- Siden oktober måned, hvor kameraerne blev installeret, har vi ikke haft et eneste rapporteret tyveri fra vores parkeringsplads, og det er vi da lidt stolte over. Vi håber selvfølgelig også, at det fortsætter, og det er jeg ret sikker på, at det gør, siger Kim Bermann.


Seneste nyt

fra Nordjylland