Aalborg Sygehus samles på én matrikel - i Aalborg Øst

Regionsrådet har vedtaget at der skal bygges et nyt sygehus i Aalborg Øst.

Enigt Regionsråd
Det var et næsten enigt Regionsråd, der på sit møde i dag vedtog, at bygge et nyt sygehus i Aalborg Øst.

En imod
Kun Per Nielsen fra Venstre var imod. Han ønskede i stedet at Sygehus Syd blev udbygget.

Fulgte indstilling
Regionsrådet vedtog på sit møde i dag, at følge den indstilling om placering af et nyt sygehus, som bl.a. Forretningsudvalget, Lægekredsforeningen og Aalborg Universitet, har foretaget.

Postgården i Aalborg Øst
Regionsrådet var i går ude og besigtige de mulige placeringer af et nyt sygehus. Besigtigelsen i Aalborg Øst fandt sted ved "Postgården", der ligger øst for universitetet i nærheden af Hadsundvej.

God beliggenhed
- Det er en placering med gode tilkørselsforhold og god tilgængelighed for patienter, pårørende og personale. Samtidig giver det mulighed for en tæt kobling til universitetet. Det fik vi bekræftet ved besigtigelsen, siger Ulla Astman.

- Jeg har indtryk af, at vi alle havde en udbytterig dag, som er med til at gøre os i stand til at træffe en god og rigtig beslutning i Regionsrådet. Samlingen af sygehusfunktioner i Aalborg er jo en af de vigtigste beslutninger overhovedet i regionen, og vi må være helt skarpe på både placering og på fordelen ved at bygge nyt frem for at udbygge det eksisterende, siger Ulla Astman.

Endelig fremtid
Den endelige fremtid for Aalborg Sygehus afhænger af en dialog med regeringen om fordelingen af de statslige midler til nybyggeri i sundhedssektoren.

Klar i 2019
Sygehuset vil stå klart om 12 år, og vil koste 7 milliarder kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland