Aalborg Symfoniorkester spiller musik fra de store computerspil

Når gamingeventet Starcade løber af stablen i Aalborg til august bliver det med en anderledes koncertoplevelse på tapetet.

Glemt alt om Bach, Mozart og Vivaldi. Når der den 17.-19. august er stort gaming-event, Starcade, i Aalborg Kongres & Kultur Center, blænder Aalborg Symfoniorkester op for en noget anderledes koncertoplevelse.

Her vil der nemlig om lørdagen, den 18. august, være mulighed for at opleve musikken fra blandt andet Skyrim, The Witcher 3, Unchartet, Mega Man og Final Fantasy IV på en helt ny måde - nemlig spillet live af Aalborg Symfoniorkester.

Det er en type koncerter, der allerede hitter verden over, og nu altså også snart i Nordjylland.

- Det er en helt fanastisk mulighed for at være med til at hylde computerspilsmusikken og opleve suset og kuldegysningerne indfinde sig, når den musik, der for rigtig mange har en helt særlig plads i hjertet, fylder koncertsalen denne aften, siger Jan Kvistborg, musikchef i Aalborg Symfoniorkester.

Koncerten får navnet Video Games in Symphony og bliver altså en del af tre dage, hvor spilentusiaster kan opleve alt inden for spil- og gamingverdenen. Her skal koncerten give spiloplevelsen en helt ny dimension, siger Nicolaj Holm, direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center.

- At den store spil- og gamingfestival nu bliver tilført noget så overraskende for mange som en symfonisk koncert med musikken fra computerspil, viser bare de mange spændende samarbejdsflader, som Starcade, der er Danmarks første og eneste af sin salgs, har givet sig udslag i. Vi er utroligt glade for, at musikken er med i festivalen, siger Nicolaj Holm.

Billetter til koncerten kan allerede nu købes vi Aalborg Symfoniorkesters hjemmeside.


Seneste nyt

fra Nordjylland