Aalborg Universitetshospital nedlægger 200 stillinger og lukker afdeling

Aalborg Universitetshospital er af regionen blevet bedt om at finde besparelser for 150 millioner kroner, og i den forbindelse er det nu blevet besluttet, at 200 stillinger skal nedlægges, og at afdelingen M2 i Hobro skal lukkes.

Der er hos Aalborg Universitetshospital netop blevet taget en beslutning om, at den medicinske afdeling M2 i Hobro skal lukkes. På afdelingen er der 20 sengepladser og 25 ansatte. Derudover skal 175 stillinger nedlægges, og det betyder, at Aalborg Universitetshospital i alt skal nedlægge 200 stillinger.

Sygehuset er af regionen blevet bedt om at finde besparelser for 150 millioner kroner. Og de 200 stillinger og en nu snart lukket M2 på Hobro sygehus er konsekvenserne heraf.

- Det er en rigtig stor opgave at skulle finde besparelserne, og det er en svær beslutning. En beslutning, som kræver, at man tænker sig om. Når det er så stort et beløb, vi skal finde, så er vi jo rundt på hele hospitalet. Alle funktioner, alle matrikler. Der er størst besparelser der, hvor man kigger på en hel funktion. Det er derfor, M2 må lukke, siger Jens Ole Skov, der er direktør på Aalborg Universitetshospital.

100 ansatte har valgt at gå frivilligt, mens de resterende 100 ansatte skal forsøges omplaceres.

- Jeg håber, at det lykkes at finde job til en del af de 100, der skal omplaceres, siger Jens Ole Skov.

Ved nedlæggelsen af M2 spares 10,5 million kroner. De resterende penge kommer fra besparelser rundt om på Aalborg Universitetshospitals afdelinger. En stor del af spareplanen er, at mange senge bliver omdannet til ambulante pladser.

- Det er jo vigtigt at sige, at den faglige kvalitet kan og vil vi ikke gå på kompromis med. Vi vil finde besparelserne med færrest mulige gener for patienter og ansatte siger Jens Ole Skov, direktør på Aalborg Universitetshospital.


Seneste nyt

fra Nordjylland