Aalborg vil spare 330 stillinger væk (Opd. 20:07)

02:42

Foto: TV2/Nord

1 af 2

Magistraten i Aalborg Kommune har fremlagt et budgetforslag, der vil reducere 330 fuldstidsjob i servicesektoren. Derimod skal der være fokus på grøn energi og boligvækst.

Aalborg Kommunes Magistrat er efter tre dages drøftelser blevet enige om et budgetforslag for 2013 samt overlagsårene 2014-2016.

- I det her budget er der mange ting, som vi har været nødt til, som jeg er træt af, men jeg har det også sådan, at det er et budgetforslag, som er nødvendigt. Hvis ikke vi går ind og laver de reduktioner, der er lagt op til, så får vi ikke en sund økonomi på længere sigt, siger Thomas Kastrup-Larsen (Soc.dem) rådmand og fungerende borgmester.

Bloktilskuddet fra staten er reduceret med 90 millioner kroner i 2013 - og det går blandt andet ud over serviceområdet. Her budgetteres det med, at kommunen sparer 2,5 procent af den samlede lønsum, hvilket svarer til cirka 330 fuldtidsstillinger. Magistratet meddeler dog, at reduktionen hovedsageligt vil komme via naturlige afgange og omrokeringer. Endvidere er den omdiskuterede Kulturbro udskudt på ubestemt tid.

- Man kan ikke finde 330 stillinger ved naturlig afgang. Det kommer til at gå ud over både sosu-assistenter, folkeskolelærer, dagplejer osv. Det er hele vejen rundt, at det her kommer til gøre ondt, siger rådmand Tina French Nielsen (Venstre).

Det er Thomas Kastrup-Larsen enig i.

- Der hvor det nok kommer til at ramme allerhårdest, det er i forhold til dagplejen. Vi kan se at vi har et voldsomt faldende antal af børn i 0-2 års alderen i Aalborg Kommune, og det betyder, at vi er nødt at afskrive mange dagplejer, siger Kastrup-Larsen.

På plussiden har Aalborg Kommune afsat 460 millioner kroner til vækst samt en fortsat støtte til 1.500 nye ungdomsboliger over de næste tre år. Desuden vil man budgettere med støtte til de grønne områder og vedligholdelse af disse.

Magistratens forslag er første udkast. Nu vil byrådets medlemmer så komme med ændringsforslag inden det kommende budgetforlig aftales endeligt. Formentligt falder budgettet på plads d. 27. september, hvor der er indkaldt til forligsmøde.

Flere nyheder fra TV2 Nord