AAU lokker fyrede til ingeniørstudiet

Aalborg Universitet har netop startet en kampagne for at få fyrede medarbejdere fra kriseramte virksomheder til at starte på en uddannelse som ingeniør.

Et nyt adgangskursus skal gøre det lettere for håndværkere eller ufaglærte med mindst en 10. klasse-eksamen og et par års relevant erhvervserfaring at tage et spring op ad karrierestigen.

- Vores studievejledning får lige nu mange henvendelser fra folk, der fortæller, at de er ramt af fyringsbølgen, og at der nu skal ske noget nyt i deres liv. Vi håber, vi kan udnytte en ellers trist situation til at give de berørte regioner et effektivt uddannelsesløft, siger studielektor Lene Østergaard Johansen, som er leder af Aalborg Universitets Adgangskursus.

Både de relevante fagforeninger og de offentlige jobcentre er blevet kontaktet, så de kan fortælle deres medlemmer og arbejdssøgende om mulighederne for efteruddannelse.

På et eller halvandet år er det muligt at få en adgangsgivende eksamen til alle landets ingeniøruddannelser. Adgangskurset er klar til at modtage nye kursister allerede fra den 2. februar og igen den 17. august.


Seneste nyt

fra Nordjylland