Advokater samles i Frederikshavn

Foto: Michael Schmidt Thomsen

Nordjyllands største advokatfirma HjulmandKaptain samler nu de nordøstjyske aktiviteter i Frederikshavn.

HjulmandKaptain har netop afsluttet en større investering i udvidelsen af sit kontor på Havnepladsen i Frederikshavn. Nordjyllands største advokatfirma har igennem nogle år arbejdet på at samle sine aktiviteter i større kompetencecentre, der kan håndtere de stadigt stigende krav til specialisering, som advokatbranchen oplever:

- Specialisering er nøgleordet for vores branche og har været det i flere år. Lovgivningen bliver mere og mere kompliceret - ikke bare i Danmark, men også i EU. Samtidig søger mange af vores kunder til fjerne markeder, og vi skal hele tiden være på vidensmæssig forkant med de ydelser, som kunderne efterspørger i fremtiden, forklarer advokat og partner Erling Mortensen.

Strategien om at samle mere viden på færre adresser betyder samtidig lukning af HjulmandKaptains kontor i Vestergade i Sæby. Tiden er ifølge Erling Mortensen løbet fra de små kontorer med få advokater, der skal kunne det hele:

- Vi kan ikke længere tilbyde en dækkende service til vores kunder fra kontoret i Sæby. Mange af de opgaver, vi får i Sæby, bliver allerede løst af specialister i Frederikshavn, og derfor giver det bedst mening at forlade kontoret i Sæby og samle ressourcerne i Frederikshavn. Det tager vi nu konsekvensen af, selvom vores hjerte stadig banker for Sæby, fortsætter han.

De nye kvadratmeter i Frederikshavn er allerede ved at blive taget i brug og er ifølge direktør Anders Thorup fra hovedkontoret i Aalborg sidste led i den flerårige strategiske omstrukturering:

- Sammensmeltningen af kontorerne i Frederikshavn og Sæby var sidste skridt, og nu har vi de rigtige fremtidssikrede kompetencer og faciliteter, som vi skal have, på adresserne i Frederikshavn, Hjørring, Aalborg og Aarhus, siger direktør Anders Thorup afsluttende.

Flere nyheder fra TV2 Nord