Alvorligt med mangel på forsikring

Foto: Per Frank Paulsen

Forsikringsselskaberne ser postivt på boligforeningers forsøg på at opfordre deres beboere til at tegne en indboforsikring. Det kan nemlig have større konsekvenser end man tror, hvis man lader være.

Flere nordjyske boligforeninger vil fremover opfordre deres beboere til at tegne en indbosforsikring. Det skriver P4 Nordjylland.

Det kommer i kølvandet på branden på Poul Buås Vej, hvor 11 ud af de 50 beboere ikke var forsikret.

Og det er en rigtig god idé, hvis man spørger forsikringsselskaberne selv.

- Det kan have store konsekvenser ikke at have en forsikring ud over bare at miste sine ting, siger konsulent ved Forsikring og Pension Riccardo Krog Pescatori til TV2/Nord.

Hvis man ikke har en indboforsikring, så har man heller ikke ret til genhusning eller opmagasinering af de ting, som man har kunnet redde.

Derudover er ens ting heller ikke forsikret, hvis de yder skade på andre eller andres ejendele, og kan derfor efterfølgende stå med en erstatningssag. En ung mand kom blandt andet til skade under branden, da en petanquekugle ramte ham i ansigtet. Om petanquekuglens ejer var forsikret, vides ikke.

Antallet af beboere, der ikke er forsikret på Poul Buås Vej svarer godt til antallet på landsplan. Ifølge en undersøgelse fra Forsikring og Pension har 17 procent af Danmarks lejere ikke en indboforsikring. Og det er primært unge mennesker med en indkomst under 150.000 kroner om året, som har ingen eller en kort uddannelse og som derudover har anden etnisk oprindelse.

Flere nyheder fra TV2 Nord