Amerikanere efterspørger nordjysk vindviden

I USA er der stor efterspørgsel på dansk viden, når det kommer til at optimere og effektivisere vindmøller. Derfor har to nordjyske virksomheder været på delegationstur i USA.

Det er ikke længere blot nye vindmøller typer, der efterspørges på det internationale marked. Viden om effektivisering og ny teknologi omkring møllerne er yderst eftertragtet, og her er Nordjylland rigtig godt med.

Eksportrådet har med hjælp fra det nordjyske vindenerginetværk, Hub North, derfor været arrangør på en delegationstur til Chicago, hvor blandt andet Power Curve fra Aalborg og Safe Ocean Service fra Hirtshals var repræsenteret for at udveksle knowhow.

Begge virksomheder har specialiseret sig i service, vedligehold og optimering af bestående vindmølleflåde, og begge har fået skabt værdifulde kontakter på den anden side af Atlanten.

- Vi skabte en masse netværk, ikke mindst med de andre delegationsvirksomheder. Det var helt ekstremt godt, og vi er allerede nu ved at stå på den næste delegationstur til november, siger Thomas Nielsen, medejer i Safe Ocean Service i en pressemeddelelse.

Virksomheden har stor succes med det forretningsområde, der handler om at servicere, reparere og optimere sikkerhed på især offshore vindmøller.


Seneste nyt

fra Nordjylland