Arbejdstilsynet kræver skoler renoveret

 Arbejdstilsynet kræver skoler renoveret

Brønderslev Kommune har fået påbud om at renovere to af kommunens skoler. Dermed er årets budget for skolerenoveringer allerede brugt.

Arbejdstilsynet har givet kommunen påbud om forbedringer for 3.4 millioner kroner på Dronninglund Skole og Aså Skole.

I påbuddet lyder det, at indeklimaet skal forbedres i undervisningslokaler ved at fjerne nålefilttæpper. Der er ligeledes påbud om at imødegå kulde og træk fra utætte vinduer og terassedøre. Og endelig er der påbud om at sikre tilstrækkelig tavlebelysning.

Kommunen kunne vælge mellem to løsninger: en nødtørftig renovering eller en total udskiftining af de oprindelige facader. Mandag eftermiddag besluttede Teknik- og Miljøudvalget så at følge den skrabede model.

Formand for udvalget, Karsten Frederiksen (kons.) erkender overfor TV2/Nord, at kommunen har et efterslæb med vedligeholdelsen:

- Det er fuldstændig rigtigt. Vi har gennem årene brugt for få penge på det her område.

Skoleleder på Dronninglund Skole, Preben Kjeldsen, glæder sig over Arbejdstilsynets påbud:

- Vi har i mange år forsøgt at råbe politikerne op på det her område. Så vi er faktisk glade for påbuddet. Det betyder, at der sker noget nu.

Brønderslev Kommune har afsat 3 millioner på budgettet for 2008 til renovering og vedligeholdelese af skolerne. Med en samlet pris på 3.4 millioner for at overholde Arbejdstilsynets påbud, er det beløb allerede overskredet.


Seneste nyt

fra Nordjylland