Besparelser vil ramme universitet og erhvervsliv

Foto: Aalborg Universitet

Højteknologifonden står til at blive skåret med en kvart million kroner i regeringens finanslonsforslag - og det vil ifølge fonden selv koste omkring 100 jobs i Nordjylland.

Højteknologifonden skaber et bindeled mellem universitetet og erhvervslivet, men det kommer til at knibe fremover, hvis fonden bliver beskåret med en kvart milliard, som regeringen har fremlagt i sit finanslovsforslag.

Det vil komme til at koste 100 højteknologiske jobs i Nordjylland og et vigtigt bindeled mellem erhvervslivet og universiteterne.

- Vi har en 1-2-3-model, hvor 1/6 af økonomien kommer fra universitetet, 1/3 fra virksomheden og så klarer vi resten. Og udover det økonomiske, så vil universiteterne ikke selv kunne skabe den kontakt til erhvervslivet, som vi kan, siger direktør i Højteknologifonden Carsten Orth Gaarn-Larsen til TV2/Nord.

De 100 jobs, der er i farezonen, er baseret på tal fra Højteknologifonden, som regner med, at med en løn på cirka en halv million kroner per mand, så koster besparelsen 25 jobs om året de næste fire år.

- Det påvirker simpelthen også konkurrenceevnen for virksomhederne. De kan ikke fastholde medarbejderne så og rekrutteringsudvalget bliver mindre, siger Carsten Orth Gaarn-Larsen til TV2/Nord.

Flere nyheder fra TV2 Nord