Bøgehækkene i Sindal forsvinder i ly af natten

01:34

Bøgehække er attraktive i Sindal - for tyve Video: Michael Schmidt Thomsen

Ukendte gerningsmænd har i ly af natten stjålet bøgehække flere steder i Sindal.

Der var ligesom noget der manglede, da Per Nielsen sammen med sin kone vågnede mandag morgen. I huset i Sindal var alt som da ægteparret gik i seng, men i forhaven var pludselig tomt. 15 meter nyplantet bøgehæk var forsvundet i ly af natten - stjålet.

- Det er jo et sørgeligt syn. Det var så fin en hæk, og nu er der kun fire planter tilbage, som ikke har vokset så godt. Dem har de ladet stå, fortæller Per Nielsen mens han betragter den bare muld, der ligger i et bælte ud til villavejen.

- I første omgang tænkte jeg, at det da godt var ærgerligt, men omvendt er det også svært, ikke at grine lidt af det, for hvem er det lige, der gider stå op søndag nak for at stjæle 15 meter bøgehæk, der har en værdi på højst 600 kroner? Det kan man godt undre sig lidt over. Det bliver jo nærmest lidt latterligt, siger Per Nielsen, der ikke er eneste offer for bøgetyvenes hærgen i Sindal.

Hos byens varmeforsyning er man nemlig også blevet en hæk fattigere, og her er det ikke første gang, man har haft ubudne gæster.

- De blev hugget sidste år. Samme sted. Der fik vi sat nogle nye, fortæller Bjarne Christensen, der er formand for varmeforsyningen.

Der blev helt præcist plantet 125 nye bøgeplanter, og nu er de væk - hver og en. Det får dog ikke formanden til at give op og droppe hækken.

- Vi fortsætter, det er helt sikkert. Men det er da ærgerligt at sådan noget sker, siger Bjarne Christensen.

Familien Nielsen vil også gerne have deres høgehæk i fred.

- Det kan jo ikke passe, at det er sådan nogle folk, der skal bestemme, hvilken hæk, vi skal have, siger Per Nielsen.

Hos Nordjyllands Politi er man opmærksom på problemet, men indrømmer, at det ikke er en sag, der får førsteprioritet.

- Selvfølgelig tager vi det seriøst. Men vi har jo rigtig mange sager, så det er klart, at vi prioriterer personfarlig kriminalitet, og det tror jeg, folk har forståelse for, siger Kenneth Ginnerup, politikommissær i efterforskningscenter Hjørring.

Indtil videre har der ikke været nogen brugbare henvendelser, og derfor har politiet ikke meget at gå efter.

- Men hvis nogen har set noget, så vi har noget konkret at gå efter, så efterforsker vi det, siger Kenneth Ginnerup.

Flere nyheder fra TV2 Nord