Borgere i Skelund går til kamp for friskole

Borgerne i Skelund vil lave friskole, efter politikerne lukkede den kommunale skole.

I Skelund har de lokale ildsjæle fået ualmindeligt travlt. 20. decmber sidste år besluttede byrådet i Mariagerfjord Kommune at nedlægge Skelunds afdeling af Havbakkeskolen og flytte den til Als. En friskole er på vej, men det skal gå stærkt og kræver opbakning. I dag var der borgermøde i landsbyen.

- Jeg synes faktisk det ser ud som om, at der er rigtig rigtig gode muligheder for en friskole, siger Ida Johnson fra Skelund, der er med styregruppen til en ny friskole.

Skelundafdelingen af Havbakkeskolen havde ellers huset indskolingen fra hele området omkring Øster Hurup, Veddum, Skelund og Als. Nu skal de klasser lægges sammen med mellemtrinet og udskolingen, der i forvejen ligger i Als.

Havbakkeskolens afdeling i Skelund skal lukke allerede 1. august 2019. Fristen for at anmelde en ny friskole til myndighederne er hvert år den 15. august. Dermed kan en ny friskole i Skelund tidligst komme i gang ved skolestart i 2020. Et år efter den nuværende kommunale skole er lukket. Alligevel var der masser af lokal opbakning til projektet.

- Det er bare livsnerven. Det er skole, købmand og idrætsforeninger og så videre. Jeg synes, det er verdens bedste idé. Vi er jo kommet dertil, at hvis man vil have noget i sit lokalområde, så skal man skabe det selv, fortæller Mathias Knudsen fra Veddum til TV2 Nord.

28. januar udløber høringsfristen for forslaget om lukning af Havbakkeskolen i Skelund.


Seneste nyt

fra Nordjylland