Borgmester: Fyrede slagteriarbejdere skal hjælpes nu

Foto: Jesper Bo Winther (Arkivfoto)

Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Gade (Venstre), kræver akut hjælp fra Regeringen til de 160 slagteriarbejdere i Fjerritslev som meget snart bliver fyret, fordi Tican lukker slagteriet.

Den 7. november bliver sidste arbejdsdag for de 160 slagteriarbejdere i Fjerritslev. Massefyringen er så katastofal for lokalområdet, at der må gøres noget allerede nu, mener Jammerbugt Kommunes borgmester.

- Jeg forventer, at Regeringen og Folketinget træder i karakter, og erkender at det her er den direkte konsekvens af den førte politik overfor Rusland. Men man kan jo ikke efterlade regningen her i Jammerbugt Kommune, siger borgmester Mogens Gade (Venstre) til TV2/NORD.

EU-sanktioner har betydet, at Rusland til gengæld har indført et importstop af fødevarer. Det har Ticans ledelse og bestyrelse taget konsekvensen af. Udbeningsafdelingen i Fjerritslev bliver nedlagt.

Det er baggunden for, at slagteriarbejderne snart skal ud se sig om efter noget nyt. En situation, hvor der er brug for akut hjælp, mener også folketingsmedlem Ane Halsboe-Jørgensen (Soc.dem.), der kommer fra Fjerritslev.

- Jeg har fået medlinger om, at både erhvervs- og beskæftigelsesministrene vil se på det her som det første mandag morgen. Jeg går ud fra, at der kommer en lynhurtig indsats, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Indsatsen vil efter al sandsynlighed blive et tværministerielt udrykningshold. Som det er er set i forbindelse med massefyringer af slagteriarbejdere i Faaborg og Skærbæk skal udrykningsholdet formidle nye jobs til slagteriarbejderne. Eller få dem opkvalificeret med kurser eller uddannelse.