Bratten vil have Danmarks mest handicapvenlige strand

Broen skal give mulighed for at kørestolabrugere også kan få sig en dukkert i Kattegat. Foto: Jesper Lange (Arkiv)

Ambitionen for Brattens Venner er klar de vil have Danmarks mest handicapvenlige strand. I denne uge kommer de stort skridt tættere på målet med en 80 meter lang bro.

En 80 meter lang bro bliver i denne uge sat op på Bratten strand. Den skal gå fra stranden og ud i Kattegat, så også kørestolsbrugere kan få en tur i bølgerne. Broen er et stort skridt mod målet om at lave Danmarks mest handicapvenlige strand. 

Vi vil have Danmarks mest handicapvenlige strand,

- Vi vil have Danmarks mest handicapvenlige strand, og vi er slet ikke i tvivl om, at det kommer til at styrke vores i forvejen dejlige område. Vi har allerede riste, som sikrer, at kørestolsbrugere kan komme fra parkeringspladsen og helt ned i vandkanten. Med broen kan de nu også komme ud i vandet og få en dukkert, siger Lars Frost, en af drivkræfterne i Brattens Venner til Kanal Frederikshavn. 

Foreningen har i flere år arbejdet for at styrke sommerhusområdet og har blandt andet også bygget en handicapvenlig legeplads. Foreningen drømmer dog om flere tiltag, der kan gøre stranden endnu mere handicapvenlig. 

- Planen er også at lave nogle handicapvenlige omklædningsbokse, for det er ikke sjovt at skulle køre hjem til eksempelvis Østervrå eller Tversted i vådt badetøj, siger Lars Frost.

Der er samlet hele 602.000 kroner ind til projektet fra forskellige fonde. Penge, der til stor glæde for foreningen, også rækker til et brohus, hvor broen kan opbevares i vinterhalvåret. 

Brattens Venner står for forsikring og drift af den nye bro, mens det bliver Frederikshavn Kommune, der skal stå for op- og nedtagning af broen. 

Flere nyheder fra TV2 Nord