Brønderslev Kommune er ikke alene

 Brønderslev Kommune er ikke alene

Brønderslev Kommune valgte for nylig at hæve skatten for 2009. Og det er der flere andre kommuner, der har gjort. Senest har politikerne i Varde og Egedal besluttet at sætte skatten op.

Brønderslev Kommune vil hæve skatten med et enkelt procentpoint i 2009, men det betyder samtidig, at andre kommuner må sænke skatten. Alligevel er der flere andre kommuner, der har samme holdning som Brønderslev Kommune.

I Egedal står et enigt byråd bag en skattestigning fra 25 til 25,7 procent. Alligevel skal byrådet finde besparelser for omkring 100 mio. kr., oplyser nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

I Varde Kommune er man også tvunget til besparelser, selv om både grundskylden og skatteprocenten sættes op. Grundskylden stiger med 0,55 promille, mens skatten stiger fra 24,4 til 24,6
procent.

Også i Gribskov Kommune kan borgerne se frem til skattestigning. Oprindeligt gik kommunen efter en skattestigning på en procent, men byrådet har vedtaget at nøjes med at hæve
skatten med 0,4 procentpoint til 24,5.

Senest den 15. oktober skal de 98 kommuner have vedtaget deres budget for næste år og dermed have fastsat skatten for 2009.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland